23948sdkhjf

Gjord för mätning på säkert avstånd

Mättjänstföretaget Hexagon har tagit fram en ny lösning som ska göra det möjligt för användaren att mäta allt som är synligt.

Leica GS18 I är en GNSS RTK-rover som med hjälp av lutningskompensation ska vara kalibreringsfri och okänslig för magnetiska störningar. Den har visuellt positioneringssystem.

Genom att kombinera sensorer för satellitnavigation, GNSS med rörelse, IMU och bilder, kameraoptik beskrivs Leica GS18 I som den första GNSS RTK-rover som kan mäta avstånd på punktnivå utifrån bilder.

Förmågan att läsa av och mäta platser genom bilder ses som ett tillskott till fördelarna hos föregångaren GS18 T, som möjliggjorde snabb och enkel punktmätning i svårtillgängliga områden som inuti väggar eller under föremål. Med Leica GS18 I ska användare kunna kartlägga områden som är svåra att nå fysiskt, så som diken, höga kraftledningar och högtrafikerade vägar eller platser utan GNSS-signaler som under broar eller tak – allt på säkert avstånd.   

- Med Leica GS18 I blir kartläggning och mätning enklare, säkrare och effektivare än någonsin förut. Möjligheten att snabbt kunna läsa av ett helt område utan att behöva växla mellan olika verktyg eller ta sig runt på otillgängliga platser frigör både utrustning och personal. Det enkla och intuitiva gränssnittet hos Leica GS18 I möjliggör dessutom för fler områden att nyttja de många fördelarna hos visuella positioneringslösningar, från energibolag till utredare för bil-, tåg- och flygolyckor, säger Hexagons vd och koncernchef, Ola Rollén.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.1