23948sdkhjf

Kort är gott när Volvo förenklar

Nu ska Volvos maskiner få enklare modellbeteckningar – produkttyp och storlek får räcka.

Att entreprenadmaskiner har både långa och krångliga modellbeteckningar har varit regel snarare än undantag.

Volvo Construction Equipment går nu i motsatt riktning, från och med september ska Volvomärkta produkter endast märkas med produkttypen och storleken på sidan – och inget annat, förklarar företaget i ett pressmeddelande.

All information ska dock finnas för den som vill eller behöver veta, och förändringen kommer inte att påverka möjligheterna att vare sig köpa maskiner, handla reservdelar eller beställa service – all information om till exempel modellserie och modellvariant finns alltjämt på produktskylten, i broschyrer eller i andra specifikationer, uppger Volvo CE.

Förändringen införs stegvis för alla nya och uppdaterade modeller. De första modellerna med den nya beteckningen är elmaskiner: ECR25 och L25 samt nya ECR58 generation F och enligt Volvo CE ska lanseringen vara helt slutförd cirka 2025.

Enligt Volvo CE är förenklingen av varumärkningen ett led i företagets designfilosofi – tanken uppges vara att ”harmonisera produkternas varumärkning med företagets minimalistiska skandinaviska arv och långvariga strävan efter en ren, tydlig och fri design som sätter människan i centrum”.

2017 gjorde Caterpillar en liknande förändring, läs mer om den här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094