23948sdkhjf

Försäljningssamarbete för entreprenad och lantbruk

Agripro breddar verksamheten genom att med start i dag, 9 september, komplettera rollen som service- och reservdelspartner med att också bli återförsäljare för flertalet av Söderberg & Haaks varumärken.

Härom dagen stod det klart att Söderberg & Haak och Agripro i Örebro återuppväckt sitt samarbete, vilket resulterade i att service och tillgång till reservdelar stärktes för många maskinägare i Närke – till att börja med.

Att vi satsar offensivt i denna del av landet ingår i vår strategi för framtiden. I och med samarbetet med Agripro får vi åter igen en väletablerad partner som har god marknadstäckning i Närke, säger Jonas Jaenecke, vd för Söderberg & Haak.

Bläcket har knappt hunnit torka på papperet innan de båda företagen gjort en överenskommelse som ger Agripro ett betydligt större ansvar för Söderberg & Haaks breda utbud av entreprenad- och lantbruksmaskiner.

Med start 9 september börjar Agripro sälja Komatsu entreprenadmaskiner, Bomag vägbyggnadsmaskiner samt lantbruksredskap av märkena Krone, Amazone, Dalbo och Geringhoff. För Söderberg & Haak betyder samarbetet att företaget får tillgång till Agripros sex maskinsäljare i Karlstad, Örebro och Flen, samt reservdelssäljare och servicepersonal på de tre orterna.

– Samarbetet med Agripro ger oss en partner som täcker Värmland, Närke, Södermanland och delar av Västmanland. Det är områden där vi velat bli starkare och vi ser goda möjligheter att öka försäljningen inom såväl lantbruk som entreprenad. Agripro är en väletablerad partner med god tillgänglighet för försäljning, service och reservdelar. Det borgar för att kunderna ska bli nöjda, säger Jonas Jaenecke, vd för Söderberg & Haak.

För Agripros del betyder samarbetet att företaget får ny energi i sitt arbete med lantbruks- och entreprenadsektorerna.

– Det här innebär en stor ommöblering i vårt utbud av lantbruksutrustning och entreprenadmaskiner. Vi tror starkt på att det kommer att gynna både oss som företag och våra kunder. Komatsu och Bomag ger oss tillgång till stora modellprogram av världsledande entreprenadmaskiner och på lantbrukssidan borgar Krone, Amazone, Dalbo och Geringhoff för hög kvalitet, säger Tomas Nilsson, vd för Agripro.

Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att vi även fortsättningsvis kommer att ta hand om alla våra hittillsvarande kunder som kör andra märken, så att förändringarna inte lämnar någon i sticket.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094