23948sdkhjf

Engcon bygger ut i Strömsund

I början av november är det tänkt att Engcon ska inviga en ny kontorsbyggnad i anslutning till de befintliga produktionslokalerna i Strömsund efter en investering på cirka 8,5 miljoner kronor

Härom året invigde Engcon en helautomatisk anläggning i Strömsund för bearbetning och härdning av stommar till tiltrotatorer. Nu tas ytterligare ett steg i en satsning för en framtid efter corona.

Hjärtat i Engcon är Strömsund och kommer att vara det även fortsättningsvis. Vår internationella expansion har ökat behovet av kontorsplatser och för att möta den fortsatta tillväxten bygger vi nu ut, säger Krister Blomgren, vd på Engcon Group.

De nya lokalerna inryms i en byggnad med två våningar om 204 kvadratmeter vardera. På markplan blir det kontor och grupprum och på den övre våningen blir det gästarbetsplatser samt en större konferensdel.

I de nya lokalerna kommer avdelningarna Design och Konstruktion att sitta tillsammans. På så sätt sitter de nära varandra, men även nära själva produktionen och kärnan i verksamheten, säger Krister Blomgren.

Byggarbetet utförs av det lokala företaget Abrahamsson Bygg och kostnaden för utbyggnaden anges till cirka 8,5 miljoner kronor.

Det har hunnit passera ungefär 30 år sedan Stig Engström grundade Engcon i jämtländska Strömsund. I början av 2000-talet började företaget en internationella expansion och har nu växt till en internationell koncern med egna säljbolag på fyra kontinenter och med fabrik i Polen.

Huvudproduktionen är dock fortfarande kvar i huvudorten Strömsund där också ekonomi- och administrationsservice för koncernen är samlad. Utrymmena för den växande administrationen har dock inte hängt med i utvecklingen till en koncern som 2018 omsatte cirka 1,2 miljarder kronor med ungefär 300 anställda – därav utbyggnaden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094