23948sdkhjf

De tar över på Åke Sundvall

Åke Sundvalls ledning lämnar över stafettpinnen till en ny generation efter drygt 40 år.

Familjeföretaget grundades för snart 80 år sedan av Åke Sundvall. För drygt 40 år sedan tog sönerna Bengt och Göran Sundvall över rodret och nu är det dags för ett nytt generationsskifte.

– Vi känner en enorm stolthet över att nästa generation vill samt har kapaciteten och kunskapen att ta över efter oss. Det är inte en självklarhet att kunna göra så, men vi känner en stor tilltro till nästa generation att ta över stafettpinnen, säger Bengt och Göran Sundvall i ett pressmeddelande.

Beslutet innebär att Martin Sundvall blir ny vd för Åke Sundvall AB, vice vd blir Johan Lins (som också fortsätter som projektutvecklingschef på Åke Sundvall Byggnads AB), att Hanna Lindskog blir ny vd för Åke Sundvall Byggnads AB, som behåller sin vice vd Stefan Martinsson, samt att Viktor Sundvall blir vd för Åke Sundvall Fastighets AB.

– Tillsammans besitter generation tre över 40 års erfarenhet av att driva Åke Sundvall-koncernen med allt vad detta innebär och det känns svårslaget. Det här laget har förmågan att, tillsammans med våra duktiga medarbetare, driva bolaget framgångsrikt även framöver, säger Bengt och Göran Sundvall.

Åke Sundvalls verksamhet är inriktad på fastighetsutveckling, byggproduktion och fastighetsförvaltning.

Företaget är verksamt i Stockholm, Uppsala men även i Skåne, där man har ett dotterbolag.

Bengt och Göran Sundvall lämnar sina operativa roller, men kommer att fortsätta verka i koncernstyrelsen.

Förändringarna träder i kraft vid årsskiftet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141