23948sdkhjf

Nya maskiner och gamla synder

Eldrift och autonoma maskiner slåss med sanering och logistik på senaste topplistan. Men vad klickades allra mest i veckan som gick? Svaret finns här!

1: ”Det är en helt unik maskin” En självkörande skogsmaskin som konstruerats och byggts vid Luleå tekniska universitet är nu klar och redo att prövas i fält. Läs mer här!

2: Början till slutet. I  somras påbörjade Geoserve saneringen av det södra BT kemi-området i Teckomatorp. En milstolpe passerades nyligen då startskottet gick för installationen av den termiska in situ-anläggning som ska användas vid saneringen av den mest förorenade delen. Läs mer här!

3: Bu eller bä? NCC samverkar nu i fyra nordiska länder för att göra en samordnad utvärdering av eldrivna entreprenadmaskiner. Erfarenheterna så här långt är att tekniken har stora fördelar, men även stora nackdelar. Läs mer här!

4: Hur ska godset transporteras? Kan man flytta över mer gods till sjöfart? VTI ser en viss potential – som dock uppges vara svår att realisera. Läs mer här!

5: Sällsynt snö blir en utmaning för Svevia. ”Här har vi aldrig några raka prydliga plogkanter som ligger kvar där vi lagt dem.” Läs mer här!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.126