23948sdkhjf

Ägarskifte i Örebros Truckstop

Truckstop i Örebro byter ägare. Bröderna Engströms Entreprenadmaskiner som uppförde anläggningen med start 2012 har nu sålt sin del i etableringen till det kommunala fastighetsbolaget Örebroporten.

Truckstop vid Berglunda har sedan invigningen 2014 varit en viktig pusselbit i Örebros ambition att fungera som regionens stora logistiknav. Strategiskt placerad där E18 och E20 möts finns bland annat kontor, verkstad, tvätthall och smedja, liksom kafé och restaurang. Inte minst finns där också en så kallad säker parkering för lastbilar.

Sedan 2014 har anläggningen varit hemvist för Bröderna Engströms Entreprenadmaskiner, som ägs av bröderna Engström, Per-Erik och Jan-Olow, som också drivit verksamheten.

Nu förvärvas berörda fastigheter av Örebroporten som bland annat avser att anpassa lokalerna för kommunens tekniska förvaltning vars nuvarande lokaler och markanläggningar på Aspholmen är tekniskt uttjänta med stort reinvesteringsbehov.

Tanken är dock att även fortsätta verksamheten med målet att vara en ledande aktör i närområdet för entreprenad- och åkerinära tjänster. Örebroportens vd Jeanette Berggren menar att matchningen av tekniskas behov rimmar väl med förutsättningarna i etableringen.

Efter tillträdet kommer vi att genomföra hyresgästanpassningar för att ställa om från nuvarande användning till tekniska förvaltningens behov. Beträffande restauranglokalen kommer vi att påbörja uthyrningsarbetet inom kort, säger Jeanette Berggren.

Per-Erik Engström är nöjd med den nya ägaren.

Att få en professionell köpare som Örebroporten som har kompetensen och viljan att fortsätta utvecklingen av fastigheterna känns fantastiskt bra, säger Per-Erik Engström.

Örebro kommun tar över driftansvaret tills vidare, men räknar med att hitta en annan lösning.

Det här är ett avgörande steg för att komma vidare med en långsiktig lösning för utvecklingen av Truckstop. Vårt förstahandsalternativ är att hitta en privat aktör som driftar anläggningen, men vi förbereder för att ta hand om det i egen drift samtidigt, säger kommunalrådet Ullis Sandberg (S).

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109