23948sdkhjf

MAN vill ha mer lokal prägel

Med hjälp av en ny organisation med mer lokal prägel i Sverige, Danmark och Norge hoppas MAN Truck & Bus bli mer handlingskraftiga och flexibla på de lokala marknaderna.

I den nya strukturen, som träder i kraft med omedelbar verkan. kommer varje land att ledas av ett lokalt ledarteam bestående av en försäljningsdirektör och en eftermarknadsdirektör.

Försäljningsdirektören kommer att ansvara för alla säljfunktioner, inklusive lastbils- och transportbilsförsäljning, samt försäljning av begagnade fordon. Eftermarknadsdirektören förblir ansvarig för företagets nätverk av egna filialer och auktoriserade partners. Därmed upphör den tidigare strukturen som varit baserad på gemensamma försäljningsfunktioner i Skandinavien.

– Vårt huvudmål med den nya organisationen är ett starkt fokus på de enskilda marknaderna med två starka lokala ledare med djupgående marknadskännedom och beslutskraft, säger Stefan Thyssen, företagets vd i Sverige, Norge och Danmark.

– Vi kommer att vara lyckosamma med vår nya organisation, om vi är kapabla till att vara mycket snabbare i beslutsfasen, har ett starkt samarbete mellan de olika funktionerna och stöttar våra kunder på bäst möjliga sätt.

De lokala organisationerna kan också få suppport från gemensamma funktioner inom bland annat nätverk, digitalisering, finans och IT.

Det svenska ledarteamet kommer att bestå av försäljningsdirektör Fabian Knappik och eftermarknadsdirektör Christer Pettersson.

Läs mer om: MAN
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109