23948sdkhjf

Tibro nästa för Malte och MAN

Tibro blir platsen för Malte Månsons tionde MAN-auktorisation i Sverige. I närområdet finns bland annat garnisonerna i Skövde och Karlsborg, och därmed förhållandevis många MAN-märkta lastbilar då Försvarsmakten är en stor kund.

Försvarsmaktens avancerade fordonspark kommer att ha stor betydelse när det nya samarbetet inleds 25 maj.

Sedan 2017 har tyska Rheinmetall MAN Military Vehicles (RMMV) årligen levererat fordon till svenska Försvarsmakten enligt ettr tolvårigt kontrakt. Fordonen sprids till flera regementen i landet, men en betydande del finns i Skövde och kommer framöver att kunna servas och repareras i Tibro.

Fordonen är tekniskt avancerade, allhjulsdrivna och anpassade för att gå genom skog och svår terräng. Fordonen används bland annat för transport av stridsfordon, stridsvagnar och större material.

Jag har handplockat ett delvis nytt team här i Tibro för att anta den här utmaningen och vi är nu helt redo för uppgiften, säger Henrik Karlsjö, Malte Månssons verkstadschef i Tibro.

Vi har investerat ordentligt i såväl teknik och verktyg som utbildning så att förutsättningarna för oss att arbeta med hög kvalitet under tidspress ska vara på topp.

Christer Pettersson, ansvarig för eftermarknad på MAN Sverige, betonar att Försvarsmakten är en stor kund för företaget och att det därför är viktigt med närhet till välutbildade verkstäder med hög servicenivå.

Malte Månson har de senaste åren vuxit markant för oss i betydelse som servicepartner på den svenska marknaden. Detta är ytterligare en spännande satsning som också ger en ökad tillgänglighet för våra ”civila kunder” i regionen. Vi fortsätter därmed även att stärka vårt partnerskap ytterligare, säger Christer Pettersson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094