23948sdkhjf

Vd-skifte i SBUF

Anneli Kouthoofd lämnar vd-stolen i Byggmaterialindustrierna för att senast i april nästa år överta vd-rollen i Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond (SBUF).

– Jag har under mina år inom sektorn drivit flera utvecklingsprojekt och genom dem sökt och fått bidrag från SBUF. SBUF står för något unikt. Bryggan mellan företagsinitiativ och akademi med förenad specialistkunskap ser jag med ödmjukhet och nyfikenhet fram emot att leda, säger Anneli Kouthoofd.

Anneli Kouthoofd efterträder Anders Freyschuss som sökt sig vidare till nya uppdrag. Hon är språkvetare och ekonom, men har vid det här laget varit verksam i bygg- och anläggningsbranschen i tio år. Hon har även arbetat i förlags- och energibranscherna.

– SBUF har en viktig roll i att stötta medlemmarnas forsknings- och utvecklingsprojekt och genom detta stärka byggsektorns konkurrenskraft. Genom vår rekrytering av Anneli Kouthoofd kan vi ytterligare stärka vår röst i samhällsbyggnadsdebatten och verka för en ökad proaktivitet, säger Christina Claeson-Jonsson, styrelseordförande för SBUF.

Byggmaterialindustriernas ordförande Mats Öberg menar att Anneli Kouthoofd med stort engagemang och flera strategiskt viktiga beslut lagt en stark grund för en fortsatt positiv utveckling för Byggmaterialindustrierna.

– Annelis kommunikativa förmåga har varit en nyckelfaktor när det gäller att sätta branschen på beslutsfattares karta, säger Mats Öberg.

Anneli Kouthoofd efterträds av Anna Ryberg Ågren som för närvarande jobbar på Derome.

Läs mer här.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079