23948sdkhjf

Nytta och nöje i maxad maskin

Fyra kameror ska göra arbetet säkrare och feta hjul ska göra att stödbenen kan vila – Molins välutrustade teleskoplastare ska erbjuda betydligt mer än bara ”bling”.

För snart ett år sedan drog Leveranstidningen Entreprenad igång en mycket uppskattad tävling där läsarna fick rösta fram ”Sveriges snyggaste entreprenadmaskin”.

I oktober korades vinnaren på Entreprenad Direkt, en kolsvart grävmaskin med många funktionella detaljer tog hem segern före två likaledes snygga och effektiva grävmaskiner.

Topptrion var utsökt – men det finns så klart fler godingar därute på arbetsplatserna.

Scantruck, som bland annat säljer Manitous maskiner, tror till exempel att Sveriges snyggaste teleskoplastare kan finnas i Kalmar – de lyfter fram en Manitou MRT2550P+ som hittat till familjeföretaget Molins Saxliftar.

–  Den är ganska så maxad utrustningsmässigt men det är inte bara ”bling” utan det handlar om att förena nytta och nöje, säger Adam Karlsson, som kör den nya teleskoplastaren, i ett pressmeddelande.

Molins Saxliftar i Kalmar AB hittar sina uppdrag i och runt Kalmar, företaget jobbar både mot privatpersoner och byggföretag. Ingen dag är alltså den andra lik för Adam Karlsson och hans maskin som kamperat ihop ett tag nu.

–  Jag har haft maskinen sedan den var ny och den är köpt av Olofssons i Syd AB som är återförsäljare för Scantruck i sydöstra Sverige, säger han.

Olofssons i Syd står även för servicen, som han tycker fungerat bra.

– De är snabba med delar och har duktiga mekaniker. Sedan har även Scantruck en egen mekaniker i södra Sverige som heter Ola Knutsson, och det han inte vet om Manitou är inte värt att veta. Han är otroligt duktig! Att servicen har fungerat så bra genom åren är naturligtvis en bidragande orsak till att vi har så mycket maskiner från Scantruck, säger Adam Karlsson.

Maskinen uppges vara tämligen maxad och Scantruck noterar till exempel ”de feta hjulen”, som inte bara ska vara snygga utan också fylla en funktion.

–  Hjulen gör att hela maskin känns stabilare, och jag klarar att genomföra lyft utan stödbenen som jag inte skulle gjort annars, så det är ett bra exempel på både nytta och nöje. Andra detaljer utvändigt är tonade rutor, 14st 100w/1500lumen lampor samt en 300w ramp på taket och ett BM-fäste som är vridbart 25 grader åt båda hållen, säger Adam Karlsson.

Teleskoplastaren ska kunna köras i 40 kilometer i timmen mellan arbetsplatserna. Scantruck lyfter också fram säkerheten och komforten. I hytten finns till exempel en tio tum stor skärm och en rejäl klimatanläggning.

–  Maskinen har den stora klimatanläggningen så den klarar av både varma och kalla dagar. Det finns en 4kW dieselvärmare med tidur och självklart en komfortstol. På säkerhetskontot vill jag lägga in den stora tiotumsskärmen som är kopplad till fyra olika kameror så jag ser vad som händer runt omkring mig, säger Adam Karlsson.

Mollins Saxliftar i Kalmar drivs av Marcus Molin, han är tredje generationen på posten och basar över ett 30-tal anställda.

I maskinparken finns, förutom fem Manitou teleskoplastare, även spolbilar, containrar, liftar och lastbilar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094