23948sdkhjf

Mer Sennebogen för Scantruck – som stärker med specialist

En ny försäljningschef får ta sig an stora delar av Skandinavien när Scantruck får utökat ansvar för Sennebogens kranar.

Scantruck satsar fortsatt stort på kranar. För drygt ett år sedan blev företaget svensk återförsäljare för Sennebogens kranar och i slutet av februari 2021 får Scantruck samma uppgift i Danmark.

– Precis som i Sverige, får Scantruck i Danmark både Sennebogens teleskopkranar, bandkranar och hamn-mobilkranar samt heavy duty cycle-kranar. Teleskopkranarna har vi på både band och hjul, säger Anker Lemvig,  Scantrucks Business Manager Sweden, i ett pressmeddelande.

Scantruck satsar också på en ny försäljningschef – Lars-Michael Jensen ska axla ansvaret för försäljningen i både Sverige, Danmark, Grönland och på Färöarna.

Enligt Scantruck är den nya försäljningschefen en erfaren kranspecialist. Han kan räkna in totalt cirka 25 år med kranar och kommer närmast från Konecranes Demab, där han varit Key account manager med särskilt fokus på kranlösningar till internt bruk i vindkraftverk.

Lars-Michael Jensen har också varit vd för Fred. Rasmussen, och för Tadano mobilkranar hos Kran Salg & Service A/S, jobbar för Åkerbergs Maskiner, hydraulikfirman Mads Krabbe och varit försäljningschef/försäljningsdirektör för Liebherrs kran-segment i Danmark.

Nu gäller det för den rutinerade kranräven att fokusera på Sennebogens produkter.

Enligt Scantruck handlar det om ett brett program av teleskopkranar på hjul eller band, med räckvidder på 24-67 meter och med lyftkapaciteter på 16-130 ton.

Kranarna kan användas för bygg, rivning, med mera, noterar Scantruck.

– Bandkranarna har en lyftkapacitet på 300 ton. Det kan entreprenörverksamheter ha behov för i samband med stora vägbyggen, motorvägskonstruktioner och hantering av långa och tunga rör. Även vid stora elementmontage är de stora Sennebogenbandkranar ett klart alternativ, säger Lars-Michael Jensen i pressmeddelandet.

Han tillägger att Heavy duty-segmentet framförallt är heavy duty cycle-maskiner till grustäkter, men också utrustning med tungt material som betonghammare, stora borrar och utrustning till fundament.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078