23948sdkhjf

Eventanläggning utlovar coronasäkra möten

Stora och flexibla ytor gör att Scandinavian Expo, nära Arlanda, slår upp portarna vid årsskiftet med löfte om säker pandemisittning för upp till 500 personer. Leveranstidningen Entreprenad var på plats redan 9 oktober för en kombination av studiosamtal och maskinvisning.

Coronaviruset har slagit hårt mot möten och event av allehanda slag. Det skrämmer inte Scandinavian Expo som slår upp portarna vid årsskiftet som planerat.

– För att kunna dra igång på ett säkert sätt – för såväl kunder, besökare, samarbetspartners och medarbetare – har vi tagit fram planen Safe Event säger Staffan Littmarck, vd på Scandinavian Expo.

– Vi har framför allt tittat på hur vi kan utnyttja vår storlek och våra flexibla ytor för att kunna erbjuda coronasäkrade möten och event. Vi har till exempel möjlighet att avgränsa rum i anläggningen för att kunna hålla isär olika grupper och erbjuda olika entréer för in- och utpassering. Vi har också många sätt att ta sig hit på och flera ställen där man kan parkera. Dessutom har vi haft möjlighet att under byggskedet addera på sådant, till exempel tekniska lösningar, som vi ser kommer behövas för att kunna erbjuda våra kunder en säker mötesarena.

Därutöver utlovar Staffan Littmarck även en mängd åtgärder kopplade till bland annat städning och servering av mat.

Vi kommer att utbilda all vår personal och våra samarbetspartners, vi har förstärkt våra krav på hygien och hälsa samt vidtagit alla de åtgärder som krävs för att kunna erbjuda ett “safe event”, säger Staffan Littmarck.

Anna Bauer, Business Director på Scandinavian Expo, menar att säkra lösningar och en flexibel attityd är två nyckelfunktioner för att få kunder och deltagare att våga boka.

– Vi ser att många bokar om och en del bokar av. Vi arbetar agilt för att kunna möjliggöra coronasäkrade möten och event samt konferenser där alla kan känna sig trygga, säger hon.

Företagets bedömning är att det, med utgångspunkt från Folkhälsomyndighetens rekommendationer, krävs en lokal på cirka 4 000 kvadratmeter för att rymma 500 personer.

– Vi är en av få anläggningar i Stockholmsområdet som faktiskt kan erbjuda en “pandemisittning” med 500 personer som efterföljer dessa krav. Hos oss behöver man inte sitta nära varandra även om man är på samma plats, säger hon.

– En annan fördel är läget, ett stenkast från Arlanda flygplats. Som inresande konferensgäst hos oss slipper man åka in till stan, vilket gör det möjligt att delta i ett slutet evenemang och sedan direkt åka hem, allt för att underlätta och möjliggöra för coronasäkrade möten och event.

När Leveranstidningen Entreprenad var på plats kombinerades samtal i studio med filmteam ute på ett visningsområde strax intill – allt i direktsändning via sociala medier. Anna Bauer och Staffan Littmarck är eniga om att de digitala mötena är här för att stanna och därför är nu tanken att bygga en studio med den senaste tekniken som möjliggör digitala möten, alternativt hybridmöten, med möjlighet att ha upp till 100 sittande gäster på plats i studion.

– Jag tror att evenemangen framöver kommer att sträcka sig över längre tid för att låta deltagarna vara med vid olika tillfällen och att det är i den änden vi får börja, i en mindre skala. För att behovet av att träffas fysiskt finns går inte att bortse från – även om jag tror att det digitala alternativet alltid kommer att erbjudas framåt, säger Anna Bauer.

Även om mycket håller på att förändras kring våra beteenden till följd av pandemin tror Staffan Littmarck att människor i grunden har behov av sociala kontakter och kommer att vilja mötas tillsammans på konferenser och event – förutsatt att de kan genomföras på ett säkert och hållbart sätt.

Artikeln är en del av vårt tema om Entreprenad Direkt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.203