23948sdkhjf

Bröddoft i Älvsbyn igen till hösten

Norconsult och Hellströms Bygg ska i en partneringentreprenad projektera och bygga den första etappen av Polarbröds nya bageri och fryshus i Älvsbyn. Redan hösten 2021 ska doften av nybakat bröd spridas över bygden igen.

245 medarbetare stod hastigt och mindre lustigt utan arbetsplats efter den förödande brand som drabbade Polarbröd i Älvsbyn i slutet av augusti. Som det ser ut nu ska dock doften av nybakat bröd spridas över bygden på nytt redan nästa höst. Det står klart sedan Norconsult och det Piteåbaserade familjeföretaget Hellströms Bygg tilldelats uppdraget att projektera och bygga den första etappen av Polarbröds nya bageri och fryshus i Älvsbyn.

Företagen kommer att jobba tätt tillsammans i en så kallad partneringentreprenad där projekteringen, som omfattar tjänster inom allt från mark och bygg till el och vvs, sker parallellt med byggandet. Samma entreprenadform och partners användes av Polarbröd då den senaste bagerilinjen uppfördes, den som skulle invigas dagen efter branden.

Branden som raserade fabriken i Älvsbyn slog hårt mot orten, medarbetare, kunder och samarbetspartners. Att det redan finns en sammansvetsad organisation för byggandet minskar dock skadeverkningarna hel del.

– Vi har ett redan väl inarbetat arbetssätt som har fungerat mycket väl. Det här skapar förutsättningar för att vi ska vara tillbaka snabbare på banan, säger fastighetschef Jonas Holmgren.

Exempelvis har samarbetet med Norconsult pågått under lång tid.

Vi har arbetat tillsammans med Polarbröd i olika projekt under 30 år, och varit mycket engagerade i företagets utveckling över tid. Beskedet om branden var chockerande, och det hela kändes mycket overkligt. Våra medarbetare har lång erfarenhet av Polarbröds brödtillverkningsindustri, och vi har ett prioriterat intresse att hjälpa Polarbröd under denna svåra tid som branden inneburit, säger Berndt Hortlund, sektionschef och projekteringsledare på Norconsult.

Vi har byggt upp ett ömsesidigt förtroende över tid och haft förmånen att vara med på hela resan från ax till limpa, bokstavligen. Det nya bageriet som byggs upp i spillrorna av det gamla kommer att bli en mer rationell och modern anläggning, säger Berndt Hortlund.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079