23948sdkhjf

Sh bygg drar tillbaka varsel

För några veckor sedan varslade Uppsalaföretaget Sh bygg, sten och anläggning 50 medarbetare om arbetsbrist. Det fick såväl kunder som medarbetare att tänka utanför boxen och med hjälp av en rad kreativa lösningar kan nu varslet dras tillbaka.

I slutet av november varslade Sh bygg, sten och anläggning 50 medarbetare om arbetsbrist. Läs mer här

Reaktionerna lät inte vänta på sig. Att företagets medarbetare engagerades i arbetet med att rädda sysselsättningen var ingen högoddsare, möjligen var det mer oväntat att även företagets kunder engagerade sig i räddningsarbetet.

Enligt företagets vd Lars Svensson hörde kunder av sig med flera bygg- och anläggningsprojekt som kunde påbörjas i närtid samtidigt som det internt i företaget arbetades intensivt med såväl anbud som att se över befintliga projekt och deras planering för att hitta lösningar.

Enligt Lars Svensson handlade det bland annat om att åta sig jobb som företaget vanligtvis inte utför, tillfälligt förändrade arbetsuppgifter och att medarbetare med outtagen semester och övertid tog ut dessa trots höstrusk och coronarestriktioner.

Att varsla var en del av vår beredskapsplan och ett av många alternativ för att ta oss igenom en sämre konjunktur. Vi är mycket glada över att vi tillsammans lyckades undvika att gå vidare med varslet och nu får behålla alla våra medarbetare, säger vd Lars Svensson.

Sh bygg är ett av Sveriges äldsta familjeägda entreprenadföretag. Det grundades som stensätteri 1923 av Sven Heribert Svensson och ägs i dag av barnbarnet Lars Svensson som betonar att det som lagt grunden till företagets framgångar är det familjetänk som innebär att alla hjälps åt, visar omtanke och utvecklas tillsammans. Under 97 års verksamhet har företaget arbetat i både med- och motvind och många av de mest kreativa lösningarna har utvecklats i motvind i en koncern som 2019 omsatte cirka 1,6 miljarder kronor.

Sh byggs värdegrund fick en ny dimension nu när vi fick se den kraft och kreativitet som våra fantastiska medarbetare visade prov på och där det gemensamma målet klart och tydligt var att vi alla skulle få behålla våra jobb. Det hade inte gått att dra tillbaka varslet om inte alla hade dragit sitt strå till stacken, säger Lars Svensson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078