23948sdkhjf

Indisk däckfabrik får Cat-certifiering

Den indiska däcktillverkaren BKT fick nyligen en anledning att följa upp nyårsfirandet med att fira att Caterpillar tilldelat BKT:s anläggning i Bhuj en certifiering enligt SQEP (Supplier Quality Excellence Process) Gold, ett erkännande för leverantörer som lever upp till högt ställda krav.

Balkrishna Industries eller BKT har i princip ända sedan starten prioriterat export framför försäljning på den indiska hemmamarknaden. Till övervägande delen har det rört sig om däck för arbetande fordon, gärna i terräng, inte minst har mycket kraft ägnats OEM-samarbeten.

Företaget har expanderat snabbt och för att möta en ökande efterfrågan gjordes en storsatsning i Bhuj där den fabrik som beskrivs som företagets flaggskepp togs i drift 2015.

Den fabriken har nu uppmärksammats av Caterpillar som tilldelat den sin SQEP (Supplier Quality Excellence Process) Gold-certifiering, ett erkännande förbehållet leverantörer som under året utmärkt sig när det gäller kvalitet och processtyrning.

I Bhuj tillverkas radialdäcken i Earthmax-serien till Cat-fordon. Med sin struktur, helt i stål, utlovas en däckstomme som ger såväl motståndskraft som bättre lastfördelning mot marken, en lösning som ska passa bland annat dumprar, hjullastare, bandschaktare och väghyvlar,

– Certifieringen betyder verkligen mycket för BKT. Vi hoppas att vi under kommande år inte bara kan upprätthålla vår höga standard och prestation gentemot kunderna, utan också gå ett steg längre genom att kontinuerligt bli bättre, säger företagets styrelseordförande och vd Arvind Poddar.

Leveranstidningen Entrepenad fick en pratstund med BKT:s europeiska vd Lucia Salmaso på Bauma 2019. Läs mer här.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079