23948sdkhjf

Brokk kopplar upp

Brokk lanserar nu en onlineplattform med hjälp av teknik som är helt skräddarsydd för företaget demoleringsrobotar. Användaren utlovas såväl realtidsdata som information som bidrar till optimerad maskinanvändning och driftstid.

Brokk Connect beskrivs som en hårdvaru- och mjukvarulösning som specifikt är utformad för Brokks rivningsrobotar. Enligt företagets vd Martin Krupicka innebär det att den helt har utformats för att skapa maximalt värde för de som äger och använder företagets demoleringsrobotar.

Oavsett om användarens fokus är att öka nyttjandegraden och drifttiden eller helt enkelt att ta bättre hand om sina maskiner, stöder systemet det, säger Martin Krupicka.

Hårdvaran som är installerad på maskinen är ansluten till både styrenheten och maskinens alla sensorer. Mjukvaran är utformad för att bearbeta och analysera all data från roboten, data som finns tillgänglig på en onlineplattform via mobilnätet för bästa möjliga täckning.

Enligt företaget ger tekniken alltid tillgång till realtidsinformation om robotens plats, status och operativa data. Den ska göra det möjligt att spåra och hantera hela robotflottan, få exakt information om varje aktivitet samt få notiser om något händer eller om servicebehov uppstår.

I praktiken innebär det att insamlade data ska kunna användas för att förbättra flottans nyttjandegrad och driftstid, samt optimera projektplaneringen. Tekniken utlovas göra det möjligt att arbeta proaktivt för att undvika stilleståndstid och felsöka på distans i realtid om något går fel.

Om connect-lösningen dessutom knyts till ett Uptime-serviceavtal lovar företaget att ta ansvaret för att robotarna i princip alltid är redo för nästa jobb.

Fler och fler av våra kunder upptäcker värdet av att helt enkelt låta Brokk ta hand om deras robotar, medan de fokuserar på att driva sin verksamhet, säger Martin Krupicka.

Tanken är att först erbjuda möjligheten till kunder i Sverige, Schweiz och Italien. Senare under året kommer plattformen att finnas tillgänglig i resten av Europa och Nordamerika, följt av resten av världen. Enligt företaget kommer tekniken att erbjudas på nya maskiner, men den ska också kunna eftermonteras på äldre modeller.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093