23948sdkhjf

Caterpillarsatsning i Sverige

Zeppelin vill öka Caterpillars marknadsandel i Sverige – anställer ny general manager och aviserar ökat utbud, ökad närvaro och höjd servicegrad.

Zeppelin, som säljer Caterpillars maskiner i Sverige, vill få ännu mer fart på försäljningen i vårt land.

Det framgår av ett pressmeddelande där man också slår fast att ett led i denna satsning är att Thomas Gerlach blir ny general manager för Zeppelin Sveriges affärsområde construction.

– Vi har en spännande tid framför oss. Zeppelin har en hög ambitionsnivå för Sverige och siktar stort inom samtliga områden. Vi ska öka marknadsandelen i Sverige, synas mer och bli ännu mer närvarande på marknaden. Därför känns det väldigt inspirerande att bli General Manager för Zeppelins och Caterpillars breda utbud inom anläggning och entreprenad, säger Thomas Gerlach i pressmeddelandet.

Tanken är att öka både utbudet och den lokala närvaron.

– Vi ska höja servicegraden och arbeta mer lokalt närmare våra kunder men även satsa på fler tjänster, allt från telematik till kundvård och proaktivitet. Sen kommer produktprogrammet att fortsätta utvecklas med nya uppgraderade maskinmodeller och fler redskap och tillbehör, säger Thomas Gerlach.

Enligt Zeppelin Sverige är tillväxtmålet tydligt, det ska dessutom redan ha gett effekt.

För att komma ännu längre krävs dock att fler åtgärder vidtas, konstaterar företaget.

– Zeppelin är en stark ägare som varit en framgångsrik partner till Caterpillar ända sedan 1954 och för att klara våra nya mål ska vi växa med både medarbetare, kunskap och nyinvesteringar.

–  I närtid innebär det till exempel att vi ska anställa och utbilda fler mekaniker till våra serviceverkstäder. Vi kommer även att ha fler färdigutrustade maskiner hemma för snabba leveranser, säger Thomas Gerlach.

Han uppger att företaget växte redan i fjol.

– Trots att det varit ett speciellt år med Corona-viruset har vi stärkt vår position på marknaden för såväl kompakta som större maskiner. Vår marknadsandel inom antal sålda maskiner i Sverige växte med ett par procent under förra året vilket vi är mycket glada för, berättar Thomas.

40-årige Thomas Gerlach är utbildad ingenjör med examen i både maskinteknik och industriell ekonomi.

Han har jobbat länge med Caterpillar, även på Pon Equipments tid. Han kommer närmast från en tjänst som försäljningsdirektör men har haft flera andra befattningar, både inom service, försäljning och affärsutveckling.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093