23948sdkhjf

Bra sikt utlovas i ny hjullastare

Hitachis första hjullastare med steg V-motor är här, den första modellen i helt nya generationen Hitachi ZW-7.

Hitachis svenska återförsäljare Delvator lyfter särskilt fram de säkerhetsfunktioner som nya ZW220-7 försetts med.

Till exempel ska maskinens Aerial Angle-kamerasystem ge föraren en 270 graders kameravy runt maskinen, den har också fått ett nytt backradar- och varningssystem som ska göra föraren på om det finns hinder nära maskinen.

Delvator noterar också att förarhytten ska vara både modern och rymlig – enligt Delvator ska den till och med minska tröttheten hos föraren.

Stolen uppges vara både ny och förbättrad och ljud- och vibrationsnivåerna ska vara bland de lägsta på marknaden.

Maskinen ska också vara enkel att använda. I hytten finns ett stolsmonterat elservospakställ, nya multifunktionsskärmar och en ergonomiskt utformad knappanel integrerad i hyttstolpen.

Enligt Delvator är maskinen driftsäker, med robusta komponenter och enkelt underhåll.

Bra bränsleekonomi och produktivitet utlovas också, företaget noterar att man följa bränsleekonomin via den nya ECO-mätaren och att man kan anpassa maskinens prestanda via olika justerbara parametrar

Ett nytt system för hastighetsanpassning ska göra lastningen både snabbare och mer effektiv och en ny vågfunktion ska göra det möjligt att lasta med större precision, lovar Delvator.

Företaget lyfter också fram Hitachis eftermarknadstjänster, till exempel de kostnadsfria webbaserade systemen Owner’s Site och Consite, samt appen Consite Pocket.

Med dylika system ska kunderna kunna följa maskinernas prestanda, se var de befinner sig och planera för  service och underhåll.

– Det är många års studerande och tidigare erfarenheter som ligger till grund för utvecklingen av nya hjullastarserien ZW-7, för att säkerställa att den möter de särskilda krav som ställs av europeiska kunder, allt från små till stora företag, säger Bill Drougkas, Produktchef Hjullastare, Hitachi Construction Machinery (Europe) Nvm i pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078