23948sdkhjf

Nu stöldmärks nya JCB-maskiner

Cesar är vid det här laget ett accepterat stöldskyddssystem över stora delar av världen. Ett nära samarbete med bland annat Interpol och organisationen IAATI (International Association of Auto Theft Investigators) utlovas borga för att märkningen blir igenkänd och kan spåras av polisen över hela världen.

Systemet distribueras i Sverige genom SSF Stöldskyddsföreningen och ett nät av återförsäljare. Enligt SSF är i dag mer än 320 000 maskiner utrustade med märkmetoden enbart i Europa, något som bland annat minskat stölderna av bygg- och jordbruksmaskiner på den brittiska marknaden.

Märkningen hjälper också till att identifiera och återbörda stulna maskiner till den rätta ägaren även när till exempel serienummer har slipats bort.

Cesarmärkningen har nu också uppgraderats med ECV (Emissions Compliance Verification) som ger en synlig verifiering av en maskins utsläppsnivå utan behov av manuell kontroll. En sådan verifiering är, enligt SFF, redan ett krav i England vid arbeten i stadsmiljö för att myndigheterna ska kunna kontrollera de totala utsläppsnivåerna.

Nu står det också klart att den brittiska tillverkaren JCB genom JCB Sverige tecknat ett avtal med SFF om att förse maskiner som säljs i Sverige med såväl Cesarmärkning som det nya tillägget ECV.

SFF har tidigare avtalat med Zeppelin Sverige om att maskiner från Caterpillar som säljs i Sverige ska förses med Cesarmärkning. Läs mer här.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078