23948sdkhjf

Norrmän sätter fart på svenskt varumärke

Nya norska ägare satsar stort på att produktutveckla Ilsbos kättingröjare.

I augusti kunde vi berätta att norska Tokvam tar över svenska Ilsbo tools AB:s kättingröjare.

Både produkt- och varumärkesrättigheterna till varumärket Ilsbo Tools övergick i norsk ägo, företaget övertog dessutom återförsäljaravtalet med Lantmännen i Sverige och Eik Maskin i Norge.

Norrmännen sa redan då att fokus skulle ligga på att vidareutveckla produkterna och nu kommer signaler om att man gjort just det – enligt ett pressmeddelande är detta första gången på decennier som Tokvam inte ägnar mars och april på att tillverka snöfräsar, nu är det  stället är kättingröjare som upptar dubbla skift i Tokvams fabrik.

–  Utvecklingen de närmsta åren vill vara i tätt samarbete med Ilsbo Parts AB som är det nya företaget till Leif Andersson, tidigare ägare och grundare av Ilsbo Tools.  Vi är väldigt glada att vi har tillgång till den kompetensen som Leif byggt upp under mer än 30 år, säger Finn Kristian Tokvam, vd på Tokvam, i ett pressmeddelande.

Enligt Tokvam kommer stort fokus att läggas på att produktutvecklingen, mer resurser ska läggas på att ta fram nya produkter och det kommer att gå fort, förklarar företaget som utlovar många nyheter, redan i år ska ett nytt robust klipphuvud lanseras.

Produktionen har flyttats till Tokvams fabrik på Reinsvoll, även utveckling, försäljning och service ska ha sin bas här.

Per Hellman, som är försäljningschef för Sverige och ansvarar för den svenska marknaden, kommer att utgår från Skänninge.

När Tokvam, som har drygt 60 år på nacken, köpte Ilsbo tools var företagets första uppköp.

–  Det är en första gång för allt och nu så kändes detta uppköp riktigt och viktigt för oss i Tokvam, säger Finn Kristian Tokvam.

Förhoppningen är att företaget ska få nya och lite annorlunda muskler med Ilsbo Tools i portföljen.

Tokvam vill till exempel öka antalet sommarprodukter och få betydligt mer fart på exporten – målet uppges vara att bli ett företag som levererar lösningar för ”vägunderhåll”, året runt och till fler länder.

Att ta in Ilsbo, med sina kättingröjare, var ett led i denna satsning, enligt Tokvam som lyfter fram att röjarna är gjorda för att rensa dikeskanter och vägrenar från ogräs, sly och buskar, de ska också klara mindre träd/stammar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.172