23948sdkhjf

Bråk och pengar på svavelosande topplista! 

Fredliga uppköp och tämligen ilskna mellanhavanden, storsatsningar på uthyrning och en rejäl önskelista, pengar och sulfidförande berg – ni klickade på lite av varje i veckan som gick! Men vad klickades mest? Svaret finns här!


Foto: Norrvidinge

1: Norrvidinge köper AM Rental,  företaget får därmed ett tillskott på 60 maskiner och har nu över 300 maskiner att hyra ut utan förare.  Läs mer här!

Foto: Zeppelin Sverige

2: Zeppelin aviserar en kraftfull expansion av sin uthyrningsverksamhet i Sverige. Verksamhetens nytillsatte vd Andreas Davidson aviserar ett betydligt bredare maskinutbud och starkare geografisk närvaro under de kommande åren. Läs mer här!

Foto: LKAB

3: Det blir i Gällivare Hybrit satsar vidare. Det framkom på en presskonferens där ägarbolagen till Hybrit - SSAB, LKAB och Vattenfall - presenterade hur initiativets nästa steg ser ut. Läs mer här!

Foto: Skandiaporten

4: Regeringen vill ha EU-stöd för fem svenska infrastrukturprojekt och har därför tillstyrkt att ansökan görs till EU:s fond för ett sammanlänkat Europa (CEF). Läs mer här!

llustration: Colourbox

5: Med beskyllningar om utstuderad lönedumpning och arbete under livsfarliga omständigheter stämdes ett Norrköpingsföretag av Byggnads som bara någon dag efter det att beskyllningarna spridits i ett pressmeddelande drog tillbaka stämningen. Läs mer här!

Foto: Luleå tekniska universitet

6: I dag finns kunskap om att så kallade sulfidförande bergmaterial kan påverka miljön negativt, men det finns stora luckor i kunskapen. Därför satsar nu Trafikverket 16,7 miljoner kronor i ett forskningsprojekt som ska undersöka miljöriskerna mer noggrant. Läs mer här!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078