23948sdkhjf

Kanada nästa för Engcon

Satsningen i USA beskrivs som lyckad. Därför tar nu Engcon klivet över gränsen till Kanada och etablerar ett företag i Montreal.

Sedan 2017 Engcon etablerade ett eget bolag i Connecticut på den amerikanska östkusten har företaget ägnat mest intresse för staterna i den östra delen av USA. Försäljningen har dock gått så bra över hela Nordamerika att företaget nu öppnar en etablering även i Kanada, i Montreal knappt 500 kilometer norr om det nuvarande kontoret i Hamden.

Etableringen görs dels för att avlasta kontoret i Connecticut, men är samtidigt inte längre bort än att det går att vid akuta behov snabbt leverera exempelvis reservdelar. Samtidigt är det viktigt för företaget att ta ett tydligt kliv in på den kanadensiska marknaden.

Basen för Engcon North America kommer fortfarande att vara i Connecticut. Men med tvåspråkig personal på plats i Montreal kommer vi den kanadensiska marknaden närmare på ett flertal sätt. Vi har bra erfarenhet av nyetableringar och vet att varje land har sina utmaningar med regelverk, transportlösningar och språkutmaningar med mera. Att vi nu etablerar oss i Kanada innebär många fördelar för våra kunder och för oss som företag, säger Morten Solgaard, vd på Engcon North America, som också kommer att ansvara för kontoret i Montreal.

Platschef i Montreal blir Anthony Wolch som hämtats ur Engcons egna led, därutöver ska även en säljare rekryteras. Ett reservdelslager för de mest frekventa reservdelarna ska också byggas upp medan övrigt skickas från det amerikanska centrallagret i Connecticut.

Min roll blir först och främst att utveckla befintliga kundrelationer och att skapa nya, samt utöka nätverket av servicepartners. Just nu har vi tre servicepartners, men de ska bli fler, säger Anthony Wolch som förstås behärskar både franska och engelska.

Kanada blir nu Jämtlandsföretagets tolfte etableringsland efter Sverige, Norge, Finland, Danmark, Storbritannien, Tyskland, Nederländerna, Frankrike, USA, Australien och Korea.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157