23948sdkhjf

Banbrytande avtal för Engcon i Nordamerika

John Deere har valt Engcon som föredragen leverantör och kommer att erbjuda den jämtländska tillverkarens produkter via såväl John Deeres som Hitachis återförsäljarnätverk i hela USA och Kanada.

Sakta men säkert har tiltrotatorn, och efter hand även automatiska snabbfästen, fått ett allt starkare fäste även i Nordamerika. Nu har ytterligare ett stort kliv tagits på vägen i och med att John Deere avtalat med Engcon om ett samarbete som täcker både USA och Kanada.

Den här resan startade i Norden för 30 år sedan och grundade sig på idén att det var möjligt att gräva och använda grävmaskiner på ett bättre sätt. På Engcon är vi glada över att öka takten på denna resa tillsammans med John Deere, säger Krister Blomgren, vd på Engcon.

I Sverige är vi framför allt vana vid att se John Deeres gröna maskiner i jord- och skogsbruk, men företaget hör också till giganterna vad gäller entreprenadmaskiner. Inte minst är företaget urstarkt på sin nordamerikanska hemmamarknad.

Avtalet kan därför ses som banbrytande och ge bra draghjälp till de svenska tiltrotatortillverkarna. Helt klart är att Engcon räknar med en rejäl tillväxt i Nordamerika de närmaste åren.

Väl så viktigt är att även John Deere ser stora fördelar med samarbetet.

På John Deere har vi alltid varit fokuserade på att tillhandahålla produkter och teknik som gör det möjligt för våra kunder att optimera effektivitet och drifttid på arbetsplatsen. Genom detta avtal med Engcon är kunderna ytterligare utrustade för att dra nytta av förbättrad arbetsplatsprestanda och i slutändan lönsamhet, säger David Thorne, Senior Vice President för försäljning och marknadsföring på John Deere Construction & Forestry.

Utöver tiltrotatorerna hoppas Engcon att det blir ett uppsving för användningen av, inte bara tiltrotatorer, utan även det automatiska snabbfästesystemet EC-Oil, företagets standardiserade låskontroll QSC och det proportionella styrsystemet DC2.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078