23948sdkhjf

Brister och böter, framgångar och framåtanda

Mer koll på förarna, oväntat många arbetsmiljöbrister på byggena, rivare med stora planer, en svensk jätte på uppgång och fem färska kontrakt. Veckans topplista är sprängfull! Men vad klickades allra mest? Svaret finns här!

Foto: Ulrika Andersson

1: ”Vi vill ha stora komplexa jobb.

Jansson Entreprenad vill bli betydligt större på total- och markentreprenader och startskottet har redan gått. Läs mer här!

Foto: Sveriges Åkeriföretag

2: ”Det ska vara ordning  och reda på våra vägar

Från och med 24 maj blir det mer kostsamt för åkerier att bryta mot gällande kör- och vilotidsregler. Det gäller inte minst för utländska åkerier som dessutom ska åläggas att betala avgiften omedelbart, enligt ett förslag från regeringen. Läs mer här!

Foto: Arbetsmiljöverket

3: ”Den här insatsen visar att det finns problem

Nästan hälften av de drygt 100 företag som berördes när några statliga myndigheter i samverkan gjorde oanmälda inspektioner på cirka 60 arbetsplatser hade brister i arbetsmiljön. Dessutom hittades cirka 25 personer som saknade rätt att arbeta i Sverige. Läs mer här!

Foto: Eva Jonsson

4: ”  Det känns väldigt bra att få fortsatt förtroende”

Totalt 450 mil väg ingår när företaget tar sig an tre gamla bekantingar och två helt nya kontrakt. Läs mer här!

Foto: Volvo CE

5: ”Det är verkligen uppmuntrande att vi nu tagit oss igenom en riktigt tuff period”

Med Kina som ett gigantiskt draglok och även i övrigt en global uppgång har året börjat mycket starkt för Volvo Construction Equipment. Läs mer här!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078