23948sdkhjf

Första förvärvet för nystartad redskapskoncern

Den nystartade norska redskapskoncernen Construction Equipment Group har påbörjat sin köprunda. Första förvärvet är Foss-Eik Mekaniske Verksted i Bryne som levererat redskap till såväl lantbruk som entreprenadverksamhet i mer än 70 år.

Vi har gjort vårt första uppköp i CEG. Foss-Eik är ett strategiskt intressant företag för oss. De är marknadsledare i Norge på släpvagnar för traktorer och har ett brett nätverk inom lantbruket. Vi ser en stor potential för att vidareutveckla kapaciteten och produktutbudet med flera modeller till såväl befintliga som nya marknader säger koncernens vd Tor Kjetilson Moe.

Det förvärvade företaget har utvecklats väl under senare år och omsatte förra året runt 60 miljoner kronor, primärt med ett brett utbud av släpvagnar med lastkapacitet 1-20 ton.

Foss-Eiks vd och ägare Einar Bilstad ser förvärvet som ett sätt att växa ytterligare, inte minst på entreprenadsidan.

Jag blir kvar som vd i Foss-Eik och har också reinvesterat i CEG. Fokus i Foss-Eik blir nu att vidareutveckla företaget, dra nytta av CEG-koncernen och framför allt att öka försäljningen till entreprenadbranschen. Nu kan vi fortsätta utveckla den kultur vi byggt upp under lång tid samtidigt som det blir spännande att bli en del av en offensiv miljö där vi får betydligt större muskler för utveckling och tillväxt, säger Einar Bilstad.

Enligt nuvarande planer kommer Bryne att vara fortsatt hemvist för Foss-Eik med avseende på såväl utveckling som produktion.

Förvärvet är en fortsättning på de planer som Leveranstidningen Entreprenad kunde berätta om härom veckan om att förvandla Gjerstad Products till en nordisk storkoncern med brett fokus på redskap till främst entreprenadmaskiner.

Läs mer här.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.375