23948sdkhjf

Disab bygger ut för dubbel produktion

I dag, fredagen den 7 maj, togs första spadtaget för Disabs nya produktionshall i Eslöv. Satsningen är en milstolpe i ambitionen att fördubbla produktionskapaciteten till 2025.

Sedan 1976 har Disab Vacuum Technology utvecklat och designat vakuumteknik för att suga upp och transportera smuts, damm och annat material. Produkter som vakuumlastare och grävsugare finns i dag spridda över stora delar av världen, efterfrågan är hög och produktionskapaciteten i de nuvarande lokalerna som tidigare ägdes av Åkerman är helt otillräckliga.

Det här är efterlängtat och en glädjande satsning för att nå vår vision om att dubbla produktionskapaciteten till 2025. För att uppnå vårt mål behöver vi öka vår produktionsyta, säger koncernens vd Mats Lindskog.

Han tog tidigare i dag ett symboliskt första spadtag för projektet tillsammans med representanter för kommunen och entreprenören MTA.

Det är alltid uppmuntrande att se våra lokala företag växa och Disab har haft en väldigt fin utvecklingskurva de senaste åren, säger Lars Persson, näringslivschef i Eslövs kommun.

Projektet innefattar en cirka 1 700 kvadratmeter stor produktionshall samt en plåthall på 600 kvadratmeter som byggs för att optimera hanteringen och lagerföringen av det material som behövs för att bygga vakuumlastarna. Målet är färdigställande i november och en fabrik i full drift före årets slut.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094