23948sdkhjf

Mer sugning och spolning i Disab

Disab Vacuum Technology kompletterar varumärkesportföljen genom förvärvet av samtliga aktier i Rolba Svenska, en väletablerad leverantör av mobil utrustning för torrsugning, högtrycksspolning, våtsugning och avvattningsteknik i Norden.

Förvärvet av Rolba är Disab Groups fortsatta steg vad gäller expansion. Rolba är ett mycket välskött bolag som under de senaste tio åren visat en exemplarisk förmåga att skapa tillväxt och vuxit snabbare än övriga marknaden. Vår gemensamma ambition är att fortsätta expandera både på hemmaplan i Norden, samt i övriga världen, säger Mats Lindskog, vd och koncernchef för Disab Group.

Disab Group etablerades 1976 och är i dag väl etablerade inom tillverkning och uthyrning av industritillämpningar med vakuumteknik. Sedan 2016 har företagets tjänster inom uthyrning diversifierats genom etablering av Disab Rental, samt förvärven av Hyrtab och Hyr In. Nu breddas verksamheten ytterligare genom förvärvet av Rolba.

Tillsammans delar vi företagskultur, syn på tillväxt och vikten av expansivt företagande med kunden och teknik i centrum. Tillsammans kan vi dra nytta av varandras erfarenhet, inte minst när det gäller utveckling av teknik, sortiment och övriga tjänster. Vår gemensamma målsättning är att fortsätta växa tillsammans med våra befintliga och nya kunder genom att ständigt arbeta med vidareutveckling och modern teknik för att effektivisera kundens vardag. Vidare är jag är övertygad om att båda bolagen kan lära sig av varandra och tillsammans använda det till fördel för våra kunder, säger Rolbas vd Urban Åhrlin.

Företagsledningens bedömning är att koncernen under 2021 kommer att omsätta runt 650 miljoner kronor med cirka 300 anställda.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109