23948sdkhjf

Klart med ny ägare till NCC:s danska vägservice

För en månad sedan avbröt danska Arkil köpet av NCC:s danska vägserviceverksamhet med hänvisning till långsam hantering hos de danska konkurrensmyndigheterna. Nu står det klart att verksamheten i stället övertas av tyska Mutares.

– Mutares äger redan verksamheten i Sverige och Finland som drivs under namnet Terranor, och vi har nu kommit överens om att de också tar över verksamheten i Danmark. Mutares erbjuder en bra plattform för framtida utveckling, säger Kenneth Nilsson, affärsområdeschef för NCC Infrastructure.

I slutet av 2018 inledde NCC arbetet med en försäljning av division Road Services med hänvisning till att verksamheten har få synergier med andra delar av företaget. Verksamheten har inte heller varit speciellt lönsam, men bedöms ha de förutsättningar som krävs för att lyfta med rätt ägare.

I juli 2020 tecknades ett avtal om försäljning av den danska verksamheten till Arkil och kort därefter stod det klart att den svenska och finska verksamheten såldes till det tyska noterade investmentbolaget Mutares.

För en månad sedan klev det danska företaget av affären. Läs mer här.

Redan nu står det dock klart att Mutares även tar över verksamheten i Danmark, i en affär som förväntas vara avslutad före halvårsskiftet. Bedömningen är att de danska konkurrensmyndigheterna inte ska ha några invändningar i och med att den nya köparen har sin hemvist utanför Danmark och att förvärvet – som genomförs som ett aktieköpsavtal – inte påverkar konkurrenssituationen.

Road Services Danmark har cirka 200 anställda och arbetar rikstäckande via sju regionkontor. Verksamheten har ett antal driftsavtal och är specialiserad inom områden som sopning, underhåll av vägkanter, skyltar och trafikflöden, ogräsbekämpning och platsgjutna kantstenar. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093