23948sdkhjf

Fleaty breddar täckningen i Sverige

Stockholmsbaserade Fleaty fortsätter sin expansion, via Skåne tidigare i år, till Göteborg. Företaget har tagit fram en digital plattform som knyter samman beställare av bland annat kross-, grus- och jordprodukter med materialleverantörer och åkerier.

Fleaty startades 2019 av Filip Stamenkovic som också är vd, Robin Granholm, strategiansvarig, och Nikola Markovic, produktchef. Ambitionen var att skapa en digital plattform som primärt via en app knyter samman åkerier och lastbilschaufförer med byggentreprenörer i behov av körningar och leveranser av material och avfall. Flexibilitet, enkelhet och betydligt färre tomma lastbilar ute på vägarna var några delmål.

Vår plattform effektiviserar transporterna så att massorna återvinns och nya beställningar kan bokas upp enkelt och smidigt, vilket innebär en cirkulär ekonomi som alla i branschen vinner på, säger Filip Stamenkovic.

Omsättningen under det första året anges till cirka 18 miljoner kronor, vilket ökat snabbt och i år räknar företagsledningen med att nå upp till cirka 40 miljoner kronor.

Ett viktigt steg på en uttalat expansiv väg var att det franska greentechbolaget Hesus, med likartad verksamhet, i december 2020 investerade tio miljoner kronor i företaget.

Med investeringen tillkommer ett utbyte i branschkunskap och utökat nätverk för båda bolagen. Kortsiktigt kommer Fleaty att skala upp i form av personal och produktutveckling, samt att expandera både i Stockholm och till andra delar av Sverige. Det är även ett första steg inför att expandera internationellt till Europa, säger Filip Stamenkovic.

För Fleaty togs det första stora expansionsklivet tidigare i år då verksamheten drogs igång även i Skåne, med Norrvidinge som en väsentlig samarbetspartner i och med att det väletablerade företaget kommer att sköta en stor del av Fleatys transporter i regionen.

I södra Sverige har det länge funnits en önskan om Fleatys digitala plattform. Därför är vi glada över att tillgängliggöra tjänsten och inleda samarbetet med Norrvidinge och deras 300 lastbilar. Arbetet i Skåne har gått som planerat. Därför väljer vi att även tillgängliggöra våra tjänster i Göteborg inför den viktiga sommarperioden, säger Filip Stamenkovic.

Enligt företaget har verksamhetsstarten i Göteborgsregionen förberetts genom tecknandet av flera samarbetsavtal med materialleverantörer, byggentreprenörer och åkerier i regionen.

Även Emmanuel Cazenueve, vd i Hesus, ser ljust på framtiden och är övertygad om att de tio miljoner kronor företaget investerat i Fleaty är väl använda.

Hesus är marknadsledande för liknande affärslösningar i Frankrike, Storbritannien, Schweiz och Polen. Vi har letat efter en möjlighet att etablera oss även i Skandinavien med sina stora transport- och byggsektorer, säger Emmanuel Cazenueve.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094