23948sdkhjf

Logistiklyft med leveranscontainer

– Det blir ett lyft för både oss själva och våra kunder, säger Per Hovbrandt, sälj- och marknadschef på Lambertsson, när företaget efter omfattande fullskaletester lanserar sin leveranscontainer som med hjälp av digitalisering utlovas underlätta logistiken avsevärt.

Godsleveranser till byggarbetsplatser kan vara både krångliga och tidskrävande. Det gäller även för de maskiner och den utrustning som rentalföretagen erbjuder.

Lambertsson har nu tagit fram en alternativ lösning i form av en leveranscontainer där digital teknik bland annat innebär att mottagaren slipper vara på plats och möta godset när det anländer.

– Vår nya container har ett digitalt låssystem och möjliggör en effektiv och säker mottagning av material dygnet runt, säger Per Hovbrant, som bland annat baserar sin uppfattning på tester utförda på ett flertal Peabprojekt. Läs mer här.

Containern placeras i skalskyddet med en dörr ut mot leverantören och en dörr in mot arbetsplatsen. Det göra att leveranser och returer kan genomföras utan fysisk kontakt mellan transportör och personal på byggarbetsplatsen.

– Leverantören går enkelt in och registrerar leveransen i mobiltelefonen och mottagaren får sedan ett meddelande och kan hämta när det passar.

Han betonar också att det nya systemet minskar risken för olyckor på byggarbetsplatsen eftersom behovet av fordon och personer som behöver vistas samtidigt på lossningsplatserna minskar. Samtidigt utlovas ökad effektivitet i logistikkedjan, något som i sin tur medför miljömässiga vinster genom minskat materialsvinn samt mindre trafik och bilköer när godset lossas snabbare.

– Sammantaget innebär det att vi kan bidra till en hållbar utveckling, säger Per Hovbrandt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093