23948sdkhjf

Två nya i ett avtal med Metso outotec

Metso outotec har tecknat ett distributörsavtal med Mining and construction equipment Sweden och Värnamo Krosskonsult.

De två företagen kommer i samarbete att sälja Metso outotecs mobila och stationära kross- och siktutrustning samt krosslitdelar till kunder i södra och mellersta Sverige inom gruvdrift och ballastproduktion. De kommer också att tillhandahålla servicestöd som uppstart av krossar och reparationer i regionen.

- Vi är mycket glada över att gå in i detta samarbete. För kunderna betyder det bättre och snabbare lokal service. För oss betyder det att vi kan förbättra kundupplevelsen och nå ut till fler potentiella kunder i regionen, särskilt entreprenörer, säger Roar Vasbø, chef för Metso outotecs försäljning och service i Norden. 

- Vårt mål är att tjäna marknaderna som en one-stop-shop. Vi erbjuder service, delar, utrustning och kunskap nära kunden. Flexibilitet är mycket viktigt för våra kunder, särskilt för entreprenörerna. Vi erbjuder hyresmöjligheter och lager så att kunderna snabbt kan få sin utrustning, säger Fredrik Wennberg, vd för Mining and construction equipment Sverige.

- Detta är en fantastisk möjlighet för oss att kunna erbjuda stationär ballastutrustning från
Metso Outotec med tanke på projekt inom greenfield och brownfield. Det kommer att stärka vår konkurrenskraft och hjälpa oss att betjäna marknaden bättre, säger Kristofer Almén, vd för Värnamo Krosskonsult.

Avtalet trädde i kraft i april 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094