23948sdkhjf

Delvator startar maskinuthyrning

Allt större efterfrågan på hyreslösningar av tunga maskiner har haft avgörande betydelse när Delvator nu startar en egen uthyrningsverksamhet som komplement till den traditionella maskinförsäljningen.

Den nordiska marknaden följer den starkt växande hyrestrenden i Europa, där hyreslösningar i flera länder i dag dominerar. Beslutet grundades även i att vi sedan några år också anpassar oss till nya redovisningsrekommendationer, säger Lars Åhlander, verksamhetsansvarig för det nybildade bolaget Delvator Maskinuthyrning.

Beslutet är dock långt ifrån oväntat. Sedan hösten 2020 ägs Delvator av norska Sørenco , ägare till Nasta, som varit importör och återförsäljare till Hitachi på den norska marknaden sedan 1982. I samband med förvärvet betonade den tidigare ägaren Christer Arvidsson att Nastas väl utvecklade maskinuthyrning skulle bli en värdefull tillgång även för den svenska verksamheten.

Läs mer om förvärvet här.

– Enligt Lars Åhlander finns nu hela Delvators produktprogram tillgängligt för uthyrning, från medellång till längre hyra. Han betonar också att marknaden därmed erbjuds ett fullskaligt produktprogram gällande såväl utbud av maskiner som olika investeringslösningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109