23948sdkhjf

Lastväxlare för tyngre laster

Låg pådragningsvinkel och möjlighet till stor variation i flaklängder gör att Joab ser stora möjligheter att erövra nya marknader med sin senaste lågbyggda lastväxlare som dessutom utlovas vara den starkaste på marknaden.

Våra kunder har under en längre tid velat ha en längre och starkare lågbyggd lastväxlare med låg egenvikt, säger Mats Bylund, på Joab Finland.

Just i Finland noteras en kraftig efterfrågan sedan den tillåtna bruttovikten för femaxliga fordon höjdes. Intresset ökar dock även på andra marknader, bland annat nämns Sverige, Schweiz och Österrike.

Därför har nu Joab, med stöd från en tids produktutveckling och testning på produktionsanläggningen i Dalsland lanserat lastväxlaren Eco Drive L30A som ska klara 30 ton och, enligt tillverkaren, är den starkaste lågbyggda lastväxlaren på marknaden trots låg egenvikt. Bygghöjden på endast 198 millimeter möjliggör stora volymer och låg tyngdpunkt.

Den vikbara krokpelaren ger en mycket låg pådragningsvinkel och möjlighet till stor variation i flaklängder. Styrsystemet är baserat på företagets beprövade 27-tons modell, men konstruktionen är helt ny för att klara de större belastningarna som kapaciteten och längderna innebär.

Modellen kommer endast att erbjudas i Eco Drive-utförande, företagets intelligenta styrsystem som när det är möjligt använder vikten från lasten i stället för kraft från fordonets motor. Därmed minskar såväl bränsleförbrukning som miljöpåverkan.

Inte helt oväntat monterades det första exemplaret av den nya lastväxlarmodellen på en femaxlig bil och levererades till Finland.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.281