23948sdkhjf

Joab satsar på solen

Lastbilspåbyggaren Joab vidtar åtgärder för att minska sin inverkan på klimatet – bygger Dalslands största solcellspark.

Joab, som har cirka 275 anställda och en omsättning på ungefr 858 miljoner kronor, har under 2022 tagit ett stort kliv för att minska sitt klimatavtryck.

Företaget, med verksamhet på flera svenska orter, berättar i ett pressmeddelande att man investerar tolv miljoner kronor i det som ska bli Dalslands största solcellspark.

Parken ska byggas i anslutning till företagets produktionsanläggning och enligt Joab ska den kunna producera över en miljon kWh.

Detta ska motsvara hela anläggningens årsförbrukning, då räknar man förutom produktionsanläggningen även in Itabs lackeringsanläggning.

Enligt Joab innebär detta att ett stort kliv mot en klimatneutral produktionsanläggning, man konstaterar också att Dalslandsparken inte är företagets första solcellsinvestering: under 2022 har man dessutom investerat nio miljoner i solcellsanläggningar på alla sina fastigheter i Göteborg.

Målet är att samtliga solcells anläggningar skall vara i drift före nästa sommar och den totala investeringssumman för året blir därmed över 20 miljoner kronor.

Enligt vd Peter Olsson är investeringarna en del i företagets hållbarhetssatsning, han noterar att det framgår i företagets miljömål att Joab ska minska energianvändningen och minimera sin klimatpåverkan.

Därför känns det jättestimulerande att göra denna investering och ta ett rejält kliv i att minska våra klimatavtryck. Hoppas detta kan driva på andra företag att också komma loss och ta liknande  beslut, säger han i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062