23948sdkhjf

BDX skyndar sig för klimatet

BDX Företagen skriver på för att bli klimatneutrala 2035 – tio år tidigare än det nationella målet.

Klimatfrågan har krävt stort fokus på sistone och ett viktigt mål anses vara att uppnå klimatneutrala transporter.

BDX Företagen, som genomför många transporter, uppger i ett pressmeddelande att de nu vidtagit åtgärder för att skynda på det arbetet: målet är att vara klimatneutrala redan 2035, tio år innan det nationella målet 2045.

För att nå dithän har BDX Företagen AB undertecknat TRB Klimatprotokoll – tanken är att, i ett första steg, reducera de fossila koldioxidutsläppen med 70 procent till 2026, jämfört med 2010.

Även det är snabbare marscherat än det nationella målet 2030, noterar BDX Företagen.

TRB Sverige AB ägs av ett flertal stora transport- och logstikaktörer, med det gemensamma målet att nå klimatmålen i förtid.

Detta ska ske genom att, på egen hand men också gemensamt, arbeta med alternativa drivmedel och ny teknik.

Tanken är att deltagarföretagen, som representerar cirka 6 500 fordon och maskiner, ska utbyta erfarenheter och information.

Enligt BDX-företagens vd Fredrik Persson är transportbranschen är mitt inne i en stor omställningsresa, han anser att det är viktigt att tillsammans hitta lösningar för att såväl klara som påskynda omställningen.

– Samtidigt är transporterna att jämföra med samhällets blodomlopp så en god funktionalitet och kvalitet måste upprätthållas under omställningen, säger han i pressmeddelandet.

– Att delägarna inom TRB enats om ett gemensamt mål och en gemensam resa mot en snabbare omställning kommer medföra fler hållbara affärer samtidigt som vi kan erbjuda marknaden mer klimatsmarta transporter. Tillsammans är vi starkare.

Enligt Petra Brinkhoff, Hållbarhetsansvarig, TRB Sverige AB, är det viktigt att TRB Klimatprotokoll går att genomföra på ett hållbart sätt.

– Därför har vi delat upp det i tre delar – Bilen, Bränslet och Beteendet. Allt för att kunna mäta och förbättra våra insatser för klimatet hela vägen mot att bli klimatneutrala 2035, säger hon i pressmeddelandet.

TRBs delägarföretag har länge arbetat med miljöfrågor och har ambitioner att alltid ligga i framkant i hållbarhetsfrågorna. TRB Klimatprotokoll är ytterligare ett steg för TRB-gruppen att positionera sig på marknaden som hållbara och ansvarstagande transportföretag, säger Fredrik Landegren, vd och drivmedelsansvarig på TRB Sverige AB, i pressmeddelandet.

Andra företag som skrivit på TRB Klimatkontroll är till exempel Maserfrakt, Alwex, Foria, Sundfrakt och LBC Frakt.

Läs mer om: BDX
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125