23948sdkhjf

Cat uppgraderar minigrävarna

Upp till fem procent lägre ägarkostnader och upp till tio procent högre prestanda jämfört med äldre generationer utlovas med Cats nya minigrävare i storleken 2,7-3,5 ton.

Gott om valmöjligheter, komponentsamordning och förbättrad förarmiljö är några av de kvalitéer som Cat lyfter fram vid presentationen av den nya generationens 302.7 CR, 303 CR och 303.5 CR som väger in mellan 2,7 och 3,5 ton.

Stickstyrning, farthållare och ett flertal inställningar som kan justeras av föraren är några av de funktioner som tillverkaren lovar ska medverka till bland annat ökad drifteffektivitet, lättare underhåll och förbättrad förarkomfort.

Företaget betonar att produktutvecklarna bland annat strävat efter att sänka ägarkostnaderna över tid – och att man lyckats. Upp till fem procent är budskapet. Dit har man nått genom att använda fler gemensamma komponenter än tidigare i produktserien och en robust konstruktion som utlovas minska kostnaden för reservdelar och reparationer.

Till det kommer dagliga underhållskontroller som avklaras snabbt med hjälp av luckor på marknivå och en uppfällbar hyttkonstruktion som underlättar tillgången till komponenter för service samt längre serviceintervall.

Samtidigt utlovas upp till tio procent högre prestanda vid transport och dikesgrävning. Det har uppnåtts genom uppgraderingar av det hydrauliska systemet som ska förbättra lyftkapaciteten och cykeltiderna, medan inställningar som kan justeras av föraren ökar effektiviteten.

Motorerna med nettoeffekt på 17,6 kilowatt stängs automatiskt av vid tomgång.

En kompakt svängradie minskar överhänget vid arbete i sidled. Underredsbredderna för de tre modellerna är 1 500, 1 550 respektive 1 780 millimeter. Minstingen kan fås med ett expanderbart underrede som gör det möjligt variera bandbredden från 1 355 millimeter för arbete i trånga utrymmen till 1 780 millimeter för ökad stabilitet vid tyngre grävning och lyft.

Utbytbara motviktspaket på 100 eller 250 kg gör det möjligt att skräddarsy maskinens vikt efter olika behov.

Standardgrävdjupet varierar mellan 2 450 och 2 810 millimeter. Alla tre modeller kan fås med lång sticka, vilket innebär ett högsta djup på mellan 2 650 och 3 110 millimeter.

Standardschaktbladet har alternativ för justering över och under marklinjen och en markstödsfunktion som standard för enkel rengöring. Ett vinklat bladalternativ för den största modellen kan komma till pass, exempelvis vid återfyllningar.

Lastavkännande hydraulik med pump med variabel volym möjliggör ett oljeflöde på upp till 100 l/min. Avlastningstryck och flödeshastigheter utlovas ge tillräcklig kapacitet för höga gräv- och lyftkrafter och effektivare användning av redskap. Med extrasystemets snabbkopplingsledningar kan föraren välja mellan enkelriktat flöde, tvåvägsflöde eller kontinuerligt flöde.

Säkerheten har förbättrats med införandet av både lösenkod och Bluetooth-nyckel. Bland tillvalen finns även en avancerad pekskärm som möjliggör intuitiv styrning av maskinens funktioner och smidig övervakning av kritiska driftparametrar, som bränslenivå, kylvätsketemperatur och underhållsdokumentation.

Föraren kan med ett knapptryck växla mellan konventionell styrning med spak/fotpedal och joystick. Den tätade och trycksatta hytten kan utrustas med uppvärmning och/eller luftkonditionering. Stora glasytor och takfönster samt en vindruta som kan skjutas uppåt för enkel förvaring ger god sikt i alla riktningar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094