23948sdkhjf

Tyngre möjligheter i Närke och Värmland

Tyngre möjligheter i Närke och Värmland

Söderberg & Haak och Maskin Väst har gjort affärer som antas betyda nya möjligheter för båda parter.

Enligt ett pressmeddelande blir Maskin Väst återigen återförsäljare åt Söderberg & Haak, företaget får ansvar för både lantbruk och entreprenad, försäljning, service och reservdelar i Värmland och Närke.

Maskin i Väst köper dessutom Mariestads Maskin och Energi av Söderberg & Haak.

Vi ser fram emot att återuppta samarbetet med Maskin Väst. Detta skapar en stark konstellation i ett viktigt område, säger Jonas Jaenecke, vd Söderberg & Haak, i pressmeddelandet.

Han uppger att Maskin Väst är väl etablerade i området och att de besitter gedigen kunskap kring försäljning och service av maskiner samt tillbehör.

Detta i kombination med våra starka varumärken inom lantbruk och entreprenad ger mycket goda förutsättningar i området, säger Jonas Jaenecke.

Daniel Bryske, vd Maskin Väst, som sedan tidigare är återförsäljare/importör av Case IH, JCB, Huddig, Rottne, Pöttinger och Väderstad, är inne på samma linje.

Att samarbetet med Söderberg & Haak återupptas betyder bland annat att vi kommer att ta upp försäljningen av Komatsu och Amazone i Värmland och Närke, vilket kommer stärka vårt utbud på de tyngre entreprenadmaskinerna samt komplettera vårt produktsortiment mot lantbruket, säger han i pressmeddelandet.

Maskin Väst har drygt 20 år på nacken. Huvudkontoret finns i Karlstad och i Kumla finns en återförsäljaranläggning.

I våras gick Springlake & Partners in som majoritetsägare i företaget.

Vi ser mycket positivt på att vi tillsammans med våra nya delägare Springlake & Partners har gjort förvärvet av Mariestads Maskin & Energi. Förvärvet är en del i vår gemensamma tillväxtstrategi och vi ser fram emot att fortsätta resan med ytterligare förvärv i närtid, säger Daniel Bryske.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094