23948sdkhjf

Fleaty slås samman med franskt bolag

Buildtechbolaget Fleatys ambitioner att optimera och digitalisera bland annat massatransporter i byggbranschen har uppmärksammats även utomlands. Företaget är nu helägt av franska Hesus som räknar med en fortsatt expansion. Närmast på tur står USA.

Med ambitionen att skapa en digital plattform som knyter samman åkerier och lastbilschaufförer med byggentreprenörer i behov av körningar och leveranser av material och byggavfall kan man komma långt. Ökad flexibilitet, enkelhet och betydligt färre tomma lastbilar ute på vägarna väcker intresse i många kretsar.

Det kan i varje fall svenska Fleaty konstatera. Företaget har med sina tjänster som digitaliserar och optimerar masshantering i byggbranschen rönt uppmärksamhet långt utanför landets gränser.

Läs mer om Fleaty här.

En milstolpe passerades i december 2020 då det franska greentech-bolaget Hesus – med snarlika värderingar – investerade tio miljoner kronor i det svenska bolaget som sedan dess redovisar en tillväxt på 260 procent.

Nu står det klart att Hesus även förvärvar resterande aktier i Fleaty som vid årsskiftet byter namn till Hesus. Säljarna och grundarna Filip Stamenkovic, vd, Robin Granholm, Chief Strategic Officer och Nikola Markovic, Chief Product Officer återinvesterar hela köpeskillingen i det franska moderbolaget.

Filip Stamenkovic blir ansvarig för Hesus Nordics och kommer att ansvara för bolagets utveckling och expansion i Norden.

– Sammanslagningen är ett viktigt steg för den fortsatta utvecklingen för Hesus och för masshantering på den europeiska marknaden. Vi erbjuder en värdefull lösning som minskar koldioxidavtrycket och medverkar till en cirkulär ekonomi för byggarbetsplatser i Europa, säger Emmanuel Cazeneuve, vd på Hesus.

Avsikten är att slå ihop bolagens digitala plattformar och teknologier och skapa en lösning för transparens och spårbarhet av förorenat material. Förhoppningen är att skapa en plattform som kommer att ligga till grund för hur branschen kommer att se ut i framtiden.

– Hesus tjänster kompletterar våra väldigt bra och tillsammans erbjuder vi en helhetslösning som är unik på marknaden. Som en del av Hesus siktar vi på att bli det världsledande bolaget inom masshantering och transporttjänster för byggindustrin, säger Filip Stamenkovic.

Ambitionen är att att etablera ett kontor i Kalifornien under 2022 för vidare expansion i USA.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078