23948sdkhjf

Sandvik storsatsar i norr

”Vår satsning i Kiruna visar att vi är långsiktiga i relationerna med våra kunder i Kiruna och övriga Norrland”

Sandvik Mining and Rock Solutions slår på stort i Kiruna. Enligt ett pressmeddelande ska företaget samla support, service och försäljning för företagets samtliga produktområden inom gruv- och bergbrytning i helt nya lokaler i centrala Kiruna.

– Här sköter vi support för bland annat de snabbväxande områdena digitalisering och automation gentemot norra Europa, säger Andreas Östdahl, Key Account Manager inom Sandvik Mining and Rock Solutions, i pressmeddelandet.

Den nya anläggningen ska fungera som nav för service, support och försäljning för Sandvik Mining and Rock Solutions alla produktområden inom gruv- och bergbrytning i företagets norra region där även Finland ingår.

Anläggningen ska rymma specialistkompetens och kundsupport, till exempel inom gruvdigitalisering och automation, och Sandvik håller just nu på att nyanställa inom båda dessa områden.

– Nu har vi moderna lokaler på Lastvägen 11 med kontor och verkstäder som är perfekt anpassade till våra verksamheter. Här har vi försäljningskontor med möjlighet att ge våra kunder bästa möjliga support. Härifrån sköter vi även lagerhållning och service till våra lastmaskiner och borriggar, säger Andreas Östdahl.

– Vår satsning i Kiruna visar att vi är långsiktiga i relationerna med våra kunder i Kiruna och övriga Norrland. Det är också betydelsefullt att vi nu har skapat ett effektivt nav för alla våra verksamheter i norra Europa, säger Ulf Johansson är vd för den svenska marknadsorganisationen Sandvik Mining and Construction Sverige .

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08