23948sdkhjf

Premiär för Europaanpassad hjullastare

När portarna slås upp till Entreprenad Live i Göteborg 14-16 oktober har Delvator stora förhoppningar om att Hitachis första hjullastare med Steg V-motor, ZW220-7, ska leda till, för företaget, nya kunder i Sverige, när den för första gången visas på en svensk mässa.

Det är många års studerande och tidigare erfarenheter som ligger till grund för utvecklingen av nya hjullastarserien ZW-7 för att säkerställa att den möter de särskilda krav som ställs av europeiska kunder, allt från små till stora företag, säger Bill Drougkas, produktchef för hjullastare på Hitachi Construction Machinery (Europe).

Utmärkt sikt och intelligenta stödsystem i flera avseenden – bland annat säkerhetsmässigt – utlovas när nu 19-tonnaren ZW220-7 gör sin debut på den svenska marknaden. Exempelvis ger det nya kamerasystemet Aerial Angler en 270 graders kameravy runt maskinen samtidigt som föraren omedelbart varnas om ett hinder befinner sig i närheten av maskinen tack vare det nya backradar- och varningssystemet.

Delvator utlovar ljud- och vibrationsnivåer som hamnar bland marknadens absolut lägsta. Det nya stolsmonterade elservo-spakstället, den nya förbättrade förarstolen, nya multifunktionsskärmar och en ergonomiskt utformad knappanel integrerad i hyttstolpen ska dessutom bidra till att förarens vardag underlättas. Till det kommer funktioner som utlovas bidra till såväl ökad produktivitet som förbättrad bränsleekonomi.

Exempelvis ska en ny vågfunktion göra det möjligt att lasta ut med större precision. Samtidigt ska det nya systemet för hastighetsanpassning resultera i snabbare och mer effektiv lastning.

Maskinens prestanda kan anpassas via olika justerbara parametrar. Därmed ges ytterligare ett verktyg för att optimera bränsleförbrukningen. Men hjälp av en eco-mätare kan föraren dessutom följa bränsleekonomin.

Tillverkaren lovar en hjullastare som är konstruerad med hjälp av robusta komponenter, intelligenta förebyggande system och underhållpunkter som är lätta att komma åt. För den som vill skydda maskinen ytterligare finns slitdelar som är enkla att montera.

Via Hitachis eftermarknadstjänster får kunderna tillgång till viktiga maskindata och system. Detta inkluderar de kostnadsfria webbaserade systemen Owner’s Site och Con Site, samt appen Con Site Pocket som gör det möjligt för innehavaren att bland annat hålla koll på maskinernas prestanda och var de befinner sig samt att planera service och underhåll.

Monter: 557

Artikeln är en del av vårt tema om Entreprenad Live 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093