23948sdkhjf

Svensk stororder på Cat-maskiner

Mer än 20 miljoner kronor investeras i 27 nya grävmaskiner och hjullastare från Caterpillar när Vallentunabaserade DKLBC gör en kraftfull satsning för att förstärka sin hyresflotta.

DKLBC:s uthyrning av maskiner utan förare har vuxit kraftigt de senaste åren. För drygt fem år sedan fanns ett 20-tal maskiner i flottan, för tre år sedan köptes den hundrade maskinen och nu breddas maskinparken ytterligare med cirka 35 maskiner där 80 procent består av grävmaskiner och hjullastare från Caterpillar.

Vi ersätter inga befintliga maskiner utan den här affären bygger helt på tillväxt. Tack vare maskininvesteringen växer hyresverksamheten med ungefär 40 procent och vi har som mål att utöka affärsområdet ytterligare under de kommande åren, säger företagets vd Per Geber.

Han konstaterar att det för närvarande är bra tryck på marknaden med stor efterfrågan från en bred kundgrupp. Där finns allt från stora byggföretag och maskinentreprenörer till mellanstora och små aktörer, privatpersoner och andra hyresföretag.

Det här är en strategisk satsning för oss. Affären är en av de större som vi hittills har gjort. Våra maskiner hyrs oftast ut från några dagar, upp till ett år eller ännu längre. Det beror helt på kundens behov och önskemål. Hyresmaskiner är en bra lösning i våra kunders verksamhet. Vi kan lösa deras produktionsbehov med kort varsel och snabba leveranser men vi kan även erbjuda en långsiktighet, betonar Per Geber.

Vi har använt oss av Caterpillars maskiner i flera år och känner oss trygga med dem och deras funktionalitet. Vi har en bra, upparbetad relation med Zeppelin Sverige, vilket har varit betydelsefullt i upphandlingen.

Den aktuella beställningen består av 19 grävmaskiner i olika storlekar från minsta 301.6 till mellanstora 313, samtliga är Caterpillars Next Generation-maskiner, samt åtta hjullastare av modellerna 906, 908, 914 och 920.

DKLBC är verksamt inom ett brett spektrum av tjänster som också omfattar en lastbilscentral, maskinuthyrning med förare och arbete med täkter och deponi. Hyresverksamheten bedrivs primärt i Stor-Stockholm, men order hämtas inom ett geografiskt område som sträcker sig till Gävle i norr och Eskilstuna i väster.

– Tillsammans med Zeppelin och Caterpillar har vi fått en lösning som passar både vår verksamhet och det kunderna efterfrågar. Grunden är ett helhetspaket som omfattar serviceavtal, förlängda garantier och finansiering. Att ha en tydlighet med ett märke förenklar både kontakter med serviceorganisationen och all annan kommunikation. Det blir en stor effektivitet.

– Caterpillar är ett starkt varumärke som är erkända för sin kvalitet, höga tekniknivå och driftsäkerhet, vilket betyder mycket. Vi kan inte kompromissa när våra kunder hyr maskinerna av oss, allt måste funka. Vi bygger vårt eget varumärke tack vare starka samarbeten. För oss är det här en perfect fit, säger Per Geber.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078