23948sdkhjf

Grävare i centrum för EMS

EMS tar med sig ett par hjulgrävare ur Hyundais nya A-generation och det senaste tillskottet i Takeuchis 300-serie, en 2,5-tons bandgrävare, till Entreprenad Live i Göteborg 14-16 oktober.

Bomfjädring, automatisk grävbroms, spakstyrning och ett 360 graders kamerasystem ingår i det uppgraderade utbudet av standardutrustning i Hyundais nya generation hjulgrävare, representerade av HW140A och HW160A. Därutöver har den bakre svängradien och överhänget minskats samtidigt som maskinerna nu är förberedda för dragkrok.

Förstärkta ramkonstruktioner, tappar, bussningar och polymermellanlägg är detaljer som utlovas bidra till såväl mindre behov av underhåll och ökad livslängd. Dessutom har övervagnen byggts om för att underlätta åtkomsten vid underhåll parallellt med förbättrade insteg och hytt.

Maskinernas fjärrövervakningssystem utlovas ge full kontroll över bland annat maskinposition, drifttimmar och bränsleförbrukning. ECD (Engine Connected Diagnostics) ger råd vid felsökning och servicetekniker kan få fjärrdiagnosrapporter för att förbereda sig med rätt verktyg och reservdelar.

Enligt EMS kommer företaget dessutom att inom kort kunna erbjuda de större HW210A och HW170ACR, som är en så kallad kortrumpa.

Vi kommer nu att kunna erbjuda två hjulgrävare med kort bakre svängradie, säger Lennart Edling, vd för EMSG Sverige.

Inte minst i Stockholm är Takeuchi väl etablerat, men Lennart Edling har gott hopp om att även övriga landet ska få upp ögonen för de kompakta japanska maskinerna. Nyligen lanserades TB257FR och nu är det dags för 2,5-tonnaren TB325R.

Nykomlingen har en kort bakre svängradie, vilket innebär ett mindre överhäng från motvikten. Maximal räckvidd vid marknivå anges till 4 350 millimeter, max grävdjup 2 540 millimeter och max brytkraft på skopa 1 268 kg. Maskinens kompakta storlek och låga vikt underlättar transporter.

Bland de uppgraderingar och komfortfunktioner som nu är standard på grävmaskinerna i den nya 300-serien ingår en helt ny interiör med pilotkontroller för ökad precision, en 3,5 tums display och en centraliserad grupp med vippströmbrytare.

Förarplatsen har blivit större jämfört med den föregående modellen och är mycket rymlig för att vara en grävare med kort bakdel.

Till standardutrustningen hör ett automatiskt bränsleluftningssystem som eliminerar behovet av manuell luftning, automatisk tomgångssänkning för lägre bränsleförbrukning, dränering i golvet för enklare rengöring och en robust omslutande motvikt som skyddar viktiga maskinkomponenter.

Leverantören frestar också med ett paket som omfattar LED-belysning och upp till fyra extra hydraulkretsar för ökad användning av redskap och tillbehör.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078