23948sdkhjf

Takeuchi fabriksklara för Engcon

Takeuchis hjulgrävare TB295W har tagits emot väl på många marknader, inte minst i Mälardalen. Modellen är den första i den japanska tillverkarens utbud som kan levereras med ett fabriksmonterat Engcon Ready-alternativ.

TB295W är en tiotons hjulgrävare som länge varit en volymmaskin för Takeuchi i Sverige och som säljer bra även i andra länder – ofta väljer köparen även att komplettera maskinen med en tiltrotator. Det är en viktig anledning till att Engcon och Takeuchi valt modellen som premiärmaskin för ett så kallat Engcon Ready-paket som erbjuder fabriksinstallerade och integrerade lösningar för plug and play-installationer.

De första maskinerna har rullat ut till utvalda marknader i Europa under hösten med ambitionen att de efter hand ska spridas till fler marknader.

TB295W är den första maskinen som har Engcon Ready som fabriksalternativ. Ett bra val då vi på många marknader ser att den oftast utrustas med en tiltrotator, säger Fredrik Eklind, produktägare på Engcon Control Systems, som ser fram mot ett utökat samarbete mellan de båda företagen där målet är att erbjuda lösningen på fler modeller.

Lennart Edling, vd hos Takeuchis svenska generalagent EMS ser stora fördelar för de svenska köparna genom samarbetet

Framför allt förkortas leveranstiderna till våra kunder väsentligt. Det tar bara några dagar att tillverka maskinen i fabrik. Om vi ska riva ut delar av maskinen för att installera till exempel proportionella styrsystem och ergonomiska handtag här hos oss tar bara det arbetet betydligt länge tid. Vi har haft besökare från Takeuchi här hos oss och de inser verkligen vilka fördelar det är för kunden att arbetet kan göras redan i fabrik, säger Lennart Edling.

Paketet omfattar, enligt Fredrik Eklind Takeuchi-märkta Engcon-handtag, maskinanpassad kabelgenomföring och en hydraulisk låsningslösning som är anpassad för Engcons helautomatiska maskinfästen. Allt ska vara specialutvecklat i samarbete med Takeuchi, installerat på Nagano-fabriken i Japan och ingå i samma fabriksgaranti som resten av maskinen.

Det enda som saknas när maskinen når återförsäljarens verkstad är ett Engcon-maskinfäste och en tiltrotator för att konfigurationen ska vara komplett, säger Fredrik Eklind.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094