23948sdkhjf

Fullträff för återuppstånden maskinträff

Det kom så mycket folk att kaffet tog slut – ett gott betyg tycker arrangörerna bakom Kjulaträffen, som vaknat till liv efter flera års uppehåll.

Foto: Ingela Poläng

Kjula. Efter flera års uppehåll blev det veteranmaskinträff i Kjula igen. Evenemanget gick av stapeln i mitten av september och enligt arrangörerna överträffades alla förväntningar med råge.

Kaffet tog slut tidigt – jag har aldrig sett så här mycket folk på en träff tidigare – det är mer, större och bättre än vi någonsin kunde ha trott, säger Olle Bortas.

Det har gått över förväntan, säger Kalle Svalborg.

Det verkar ha funnits ett uppdämt behov, säger Thomas Wulff.

Alla tre ingår i Maskinhistoriska föreningen, som arrangerar träffen tillsammans med Statens maritima och transporthistoriska museum.

 Kaffet tog slut tidigt – jag har aldrig sett så här mycket folk på en träff tidigare.

Det är tionde gången som Kjulaträffen anordnas och 2021 års upplaga bjöd på en hel del godsaker där Vägstationens permanenta utställningar kompletterades med en hel del ditresta objekt.

Maskinhistoriska föreningens medlemmar har tagit hit en massa fina maskiner och fordon, säger Kalle Svalborg.

En del ställdes upp som de var, andra kördes ner till den lilla grusgropen där de fick röja runt till åskådarnas stora förtjusning.

Vi har bandtraktorer, grävmaskiner, en dumper, baklastare, en liten vält, stationära motorer, tändkulemotorer, en flygmotor och närmare 50 veteranlastbilar, säger Anders Eriksson på Maskinhistoriska föreningen.

Arrangörerna är mer än nöjda med gensvaret de fått och har redan börjat smida planer inför nästa evenemang – som kanske blir ännu större, planer finns till exempel på en lastbilskortege.

Nu ska vi vila, sen kör vi nästa år igen, säger Hans-Lennart Ohlsson på Statens maritima och transporttekniska museum.

Se några av maskinerna i rörelse -- en film finns längst ner på sidan!

Rolf Johansson, Olle Bortas, Thomas Wulff, Anders Eriksson och Anders Rodenstein gläds åt att arrangemanget blev så lyckat. Foto: Ulrika Andersson

Artikeln är en del av vårt tema om Reportage.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079