23948sdkhjf

Hon är IPAF:s första seniora instruktör i Sverige

IPAF, den internationella branschorganisationen för mobila arbetsplattformar har i Katarina Jacobson sin första certifierade Senior Instruktör i Sverige. Hon kan i sin tur utbilda och certifiera andra IPAF-instruktörer i Sverige.

International Powered Access Federation (IPAF) konstaterar att efterfrågan på kvalitetssäkrad liftutbildning av både operatörer och arbetsledare har ökat kraftigt i Norden och Baltikum under de senaste åren. Framför allt är det, enligt organisationen, utländska entreprenörer som ställer högre krav på säkerheten på sina arbetsplatser.

IPAF ackrediterade sitt första utbildningscenter i Sverige förra året och översatte även kursmaterialet till svenska. Vi förväntar oss att efterfrågan kommer att fortsätta öka och vi ser fram emot att få fler ackrediterade utbildningscenter för att möta det behovet, säger Kent Boström, IPAF-representant för Norden och Baltikum.

Ett stort steg på vägen är att Katarina Jacobson på Riwal Sweden nu är fullt certifierad IPAF Senior Instruktör, vilket innebär att hon i sin tur kan utbilda och certifiera andra IPAF-instruktörer i Sverige.

– Jag är glad över att kunna utöka vårt erbjudande av kvalitetsutbildning på Riwal Sverige och hjälpa flera utbildningsföretag att kunna leverera IPAF:s ISO-certifierade liftutbildning, säger Katarina Jacobson.

Under pandemin är det många som, enligt Kent Boström, har uppskattat möjligheten att göra den teoretiska delen av operatörsutbildningen på distans. Den nätbaserade undervisningen sparar tid i klassrummet och minimerar virusspridningen.

Nu i höst har IPAF även lanserat ett digitalt liftutbildningsbevis som innehavaren via en mobilapp enkelt kan skicka vidare till den som behöver se det. Arbetsgivaren kan snabbt verifiera att liftutbildningsbeviset är äkta via IPAF:s hemsida. Verifieringstjänsten är kostnadsfri och kräver ingen inloggning. I appen finns även operatörens säkerhetsguide och en loggbok.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094