23948sdkhjf

Volvo går med i snabbfästesalliansen

Open Alliance S, den öppna standard för helautomatiska snabbfästen för grävmaskiner som Steelwrist och Rototilt startade i fjol, har fått en ny medlem – Volvo.

Steelwrist och Rototilt har i snart två år gjort gemensam sak i projektet Open Alliance S.

De två tiltrotatortillverkarna slog sina kloka huvuden i hop för att skapa en standard som skulle göra det möjligt att kombinera maskinfästen, tiltrotatorer och redskap från alla tillverkare som anslutit sig till standarden, och vara trygga med att dessa är kompatibla med varandra.

Tanken var bland annat att öka säkerheten och effektiviteten för grävmaskinsägare, grävmaskinister och markpersonal, skapa en konkurrenskraftig och öppen branschstandard som inte kontrolleras av en enda tillverkare, åstadkomma en enhetlig tillverkningsstandard för mått och toleranser och göra det kostnadseffektivt att efterinstallera adapterplattor på gamla och nya skopor och redskap

Redan från början var ambitionen att fler skulle ansluta sig till alliansen – även maskintillverkare. Och nu har alltså Volvo Construction Equipment gjort just det.

– Vi är mycket glada för att Volvo Construction Equipment som teknikledande tillverkare formellt går med i alliansen, säger Stefan Stockhaus, styrelseordförande i Open-S Alliance AB, i ett pressmeddelande.

Han uppger att intresset växer även från andra grävmaskinstillverkare.

– Jag är fast övertygad om att öppna och standardiserade gränssnitt ger betydande fördelar för kunderna. Det blir lättare att använda redskap av flera olika märken, och inte bli låst i en lösning som ägs av en enda tillverkare, säger han.

Open-S Alliance beskrivs som en tillverkaroberoende organisation med medlemsskap i tre nivåer: fullvärdig medlem, associerad medlem och stödmedlem. Nivån avgörs av om medlemmen utvecklar och producerar Open-S produkter i egen regi, eller köper in dem.

Volvo CE har i snart ett år levererat snabbfästen och adaptrar direkt från fabrik och går med i alliansen som stödmedlem.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.191