23948sdkhjf

Fredheim vill skippa den svagaste länken

Fredheim Maskin bjöd på många maskiner, en märkbart större anläggning och drömmar om om en eldriven framtid när företagets Oktoberdagar gick av stapeln nyligen.

Fredheim Maskin gläds åt att pandemirestriktionerna lättats så att man efter fjolårets begränsade upplaga kunde arrangera sina årliga oktoberdagar i norska Spydeberg med full kraft.

Enligt företaget fick eventet nu både den publik och den uppskattning det förtjänade, till och med vädret var med på noterna, konstaterar säljaren Erik Olausson i ett pressmeddelande

– För mig som arbetar på den svenska marknaden så är det väldigt roligt att kunna visa vår anläggning i Norge för kunderna på den svenska sidan. Förra året var det svårt på grund av corona, men i år har vi dragit besökare från Varberg i söder till Örnsköldsvik i norr.

Oktoberdagarna arrangerades 21-23 oktober och enligt Erik Olausson fick de svenska besökarna bekanta sig med en anläggning som vuxit en hel del sedan sist.

De satsar väldigt mycket på sin eftermarknad, hur mycket är nästan svårt att förstå om man inte varit här och sett det med egna ögon. Bara sedan förra året så har de byggt ett nytt varmlager på 1 100 kvadratmeter, och de har dessutom utökat från två till åtta stycken lagerautomater som plockar reservdelar från ett höglager. Jag kan med gott samvete säga att vi har reservdelar till alla våra maskiner på lager, och när våra kunder har varit här och tittat så brukar de känna sig väldigt trygga med vad de ser.

I en närliggande bergtäkt hade företaget dukat fram ett 20-tal enheter: fyra förkrossar, sorteringsverk, grovsiktar, spindel samt ett tiotal stackläggare i olika storlekar.

– Oktoberdagarna är unikt tack vare att det finns så mycket utrustning på plats. Dels så är vi bortskämda med att det står väldigt många nya maskiner på anläggningen i Spydeberg, men inte nog med det så finns det möjlighet att se utrustningen i drift också under riktiga förhållanden. Vårt demofält är i en riktig bergtäkt, och de producerar för fullt under tiden som eventet pågår, mer autentiskt än så går det inte att få det, säger Erik Olausson.

De flesta av maskinerna var elmaskiner drivna via motorpaket och största av dem alla var nya Keestrack H7e på 100 ton.

Fredheim Maskin bjöd dessutom in till olika seminarier där produktexperter från olika leverantörer berättade mer både om produkterna och om sina visioner om framtiden.

Fredheim Maskin å sin sida lyfter fram ett tydligt framtidstema – eldrivna maskiner. Företaget anser sig ha kommit långt redan nu när det gäller att fasa ut dieselmotorerna.

– Dieselmotorn är oftast den svagaste länken i våra maskiner eftersom de sitter i en så utsatt miljö. Genom att driva maskinerna via elmotorer som tar kraften från ett motorpaket, eller i bästa fall från elnätet så uppnår man både ekonomiska vinster och sparar miljön, säger Erik Olausson.

Under de tre dagarna presenterades dessutom flera produktnyheter, till exempel finsikten H7e, slagkrossen R3e och en serie motorpaket som ska driva maskiner som lanseras helt utan inbyggd dieselmotor.

Fredheim Maskin fick också motta en utmärkelse under dagarna när Keestrack utsåg företaget till ”Dealer of the year”.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093