23948sdkhjf

Norsk koncern köper svensk redskapstillverkare

”Vi ser en stor potential i att utveckla företaget vidare, och tillsammans med varumärket Gjerstad bli marknadsledande när det gäller redskap till anläggningsmaskiner i Sverige.”

2021 blev ett händelserikt år för redskapstillverkaren EMA (earth Moving attachments).

Företaget föddes i början av 2010-talet som en del av uthyrningsföretaget Rondellen Maskin.

Vid årsskiftet 2020/2021 bröt sig företaget loss från Rondellen Maskin. Tanken var att det nya egna bolaget skulle sätta sikte på nya segment och nya marknader – inte minst internationellt.

– Vi ser stora möjligheter, inte minst i Norden där man använder maskiner ungefär på samma sätt som i Sverige, sade vd och delägare Robert Nilsson till Leveranstidningen Entreprenad i våras.

Nu har EMA, med huvudkontor, lager, utvecklingsavdelning och säljavdelning i västgötska Kinna, sålts till norska Construction Equipment Group, CEG.

CEG har sin bas i Gjerstad, det senaste uppköpet är bara ett i raden för att leva upp till ambitionen att bli en stor nordisk koncern när det gäller redskap till bygg- och anläggningsbranschen något vi skrev om redan i våras.

Enligt vd Tor Kjetilsson Moe passar EMA perfekt in i denna strategi.

-- Vi ser en stor potential i att utveckla företaget vidare, och tillsammans med varumärket Gjerstad bli marknadsledande när det gäller redskap till anläggningsmaskiner i Sverige, och därifrån vidare till utvalda marknader i EU och USA, säger han i ett pressmeddelande.

Han betraktar EMA som ett strategiskt spännande företag för CEG:s portfölj.

-- De har verkligen imponerat och har under på senare år blivit en allt tuffare konkurrent på den svenska marknaden. Nu köper CEG 100 procent av företaget, något som kommer att tillföra CEG en stark och offensiv verksamhet och varumärke, med betydande marknadskunskap och kundportfölj.

Enligt CEG ska EMA alltjämt ha sin bas i Kinna, EMA:s förra ägare Samuel Lundberg och Robert Nilsson, ska dessutom gå in som ägare i CEG och Robert Nilsson kommer att fortsätta som vd i EMA.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064