23948sdkhjf

Årets sista topplista!

Maskinentreprenörerna, Barslund, Ema, NCC och EMS dyker upp på årets sista veckolista. Men vad klickades mest under veckan som gick? Svaret finns här!

1: EMS gläds åt rusch efter grävare. Lennart Edling, vd för EMS Group, hade stora förhoppningar på 2021. Med facit i hand är resultatet bättre än väntat. Det har varit ett bra år för Takeuchi och i slutet av året har inte minst de nya hjulgrävarna från Hyundai rullat ut till kunderna i snabb takt. Läs mer här!

Foto: Ingela Poläng

2: Oron sprider sig bland anläggare trots urstarkt marknadsläge. Det ser ljust ut för de svenska maskinentreprenörerna som aldrig haft mer att göra. Trots det finns stor oro för framtiden på grund av bland annat rekryteringsproblem, kraftigt ökade kostnader, cementkrisen och utdragna och svårförutsedda tillståndsprocesser. Läs mer här!

Foto: Volvo CE

3: Norsk koncern köper svensk redskapstillverkare. ”Vi ser en stor potential i att utveckla företaget vidare, och tillsammans med varumärket Gjerstad bli marknadsledande när det gäller redskap till anläggningsmaskiner i Sverige.” Läs mer här!

Foto: Pressbild

4: Finskt miljarduppdrag till NCC. Det gigantiska sjukhusprojektet i finska Uleåborg går vidare och återigen är det NCC som tilldelats bygguppdraget – den här gången med ett ordervärde motsvarande cirka 1,3 miljarder kronor. Läs mer här!

Illustration: NCC

5: Barslunds konkursbo släpper svenska E4-projektet. Konkursboet efter anläggningsentreprenören Barslund försöker för närvarande sälja flera av de stora kontrakt företaget arbetade med innan konkursen den 22 november. Det gäller dock inte ett av de allra största och dyraste uppdragen -- det sydsvenska E4-projektet som enligt uppgift blev själva orsaken till Barslunds konkurs. Läs mer här! 

Foto: Barslund

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062